Hayatta hiçbir amacınızın olmadığını düşündünüz mü?

Hayatın amacı zaten doğum büyüp ölmek (dini karıştırmıyorum bir de müslümanım)
Hayatta amacını kendin yazacaksın aynı bir kitap gibi kendi hikayeni sen şekillendirecen.
Ve hayat müzik dinlemeye benzer eğer sen müziğin iyi kısmını beklemeyip kaparsan o müziğin güzel kısımlarını kaçırırsın.
Kısaca sadece yaşa küçükte olsa kendince bir şeyler yap kötü şeyler yaşasanda hayatın tuzu biberi bu kötülük olmasa iyiliği ve doğruyu bilemeyiz. (kötülükten kastım her şey parmağını kesmek gibi)

Allah'ın farzlarını yapmak amacındır zaten. Amacımız budur. Allah'a iyi kulluk etmektir. Hiçbir zaman hayatta amacımızın olmadığını düşünmedim. İnşallahda düşünmeyeceğim.
Hocam tabi ki öyle de, hayatı başarısız, hobisiz geçirerekmi ölelim? Zaten geçici dünya da başka ne yapılabilir ki?

Çok sıkıldım bu düşünceden. Sadece verilen işleri yapıyorum. Kardeşim bile yardım etmiyor. Mızmızın teki. İş yapmamak için bin takla atar. Aşırı bir unutkanlık sorunum var. Bu da hayatımı çekilmez yapıyor. Müzik falan hiç işe yaramıyor. Arduino hobim falan. Onlar da artık hobiden rutine geçti. Ne yapsam rutin oluyor zaten. Kime sorsan çok komik biriyimdir ama. Nasıl çıkabilirim ben bu durumdan?
Hayatın amacı yoktur zaten senin verdiğin kararlar amaç oluşturur başkalarının düşünceleri ile yaşamak senin kararın arabaya kendi sürmek istediğin yere sür direksiyon sende bilmediğin yolda yardım alırsın ama eninde sonunda o yola varırsın yaşam oyun hamuru gibidir nasıl şekillendirir isen öyle şekillenir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı