Hayattaki adaletsizlik

Bizi hayvanlardan ayıran en önemli özellik birşeylere anlam verebilmemiz, madde ötesine geçebilmemiz. Hayvanlar gibi midesini ve uçkurunu düşünen insanlardan farklı olun. Bilim üretin, sanat üretin acınızdan ölseniz bile. Hayattan daha çok zevk alırsınız.
 
Demiyorum ki gidin TikTok'ta herkesin yaptığını kopyalayın ünlü olun. Hayatta tek bildiğiniz doktorluk olmasın diyorum, araştırın öğrenin çünkü çok kolay. Para kazanın demiyorum bilgi kazanın diyorum, internetten öğrenerek kendinizi geliştirmek çok kolay diyorum. Ya da mesela plastik cerrah oldunuz, nasıl kazandığınız parayı kat kat arttırıcaksınız? Tabi ki internette ün kazanarak. İnternet hayatımızın bir gerçeği, bunu kullanmak bize çok şey katabilir. Lütfen yine TikTok'tan bahsetmeyin çünkü ben TikTok'tan bahsetmiyorum.

Ben prestij yaparsam zaten daha çok para kazanacağık benim amacın para değil haksız kazanç.
Ülkeden ve adaletten ümidimi kestiğimde bunu dinliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şarkıyı cidden çok severim küçüklüğümden beri dinlerim.
 
Ya da örneğin yazılım öğrenmek istiyorum, bunun için yapacağım ilk şey üniversiteye gitmek değil videolar izleyerek bunun hakkında bigiler öğrenmek olurdu ve bu mesleği istemiyorsam daha da üstüne gitmezdim çünkü mecbur olmazdım.
O zaman para uğrunda değil haksız kazancı engelleme uğruna çalışın ama bunu da internet üzerinden yapın. İzliyor işte çocuklar bu videoları benim mi suçum ailelerinin suçu. Videoyu çekenin de suçu değil adam hakkıyla kazandığı parasına bakar.
 
Merhaba. Meslek seçimin harika bir meslek, tebrik ederim. Dediklerinde çok haklısın. Mesleğin asla çürümez sakın korkma! O beş para etmez tiktokcu dediğin insanlar bir gün hastalandığında senin ayağına koşacaklar.
Bunu yazıp sonra keşke Edebiyatınızı geliştirseniz demen çok üzücü.
 
Ya da örneğin yazılım öğrenmek istiyorum, bunun için yapacağım ilk şey üniversiteye gitmek değil videolar izleyerek bunun hakkında bigiler öğrenmek olurdu ve bu mesleği istemiyorsam daha da üstüne gitmezdim çünkü mecbur olmazdım.
O zaman para uğrunda değil haksız kazancı engelleme uğruna çalışın ama bunu da internet üzerinden yapın. İzliyor işte çocuklar bu videoları benim mi suçum ailelerinin suçu.

İyi tamamda bunlara vakit ayırsam normal dersime falan zaman bulamam. Bunlar çok uzun işler rahat kafayla boş zamanda yapılmalı.
 
Hayır bakın parayla alakası yok. Kalite bir şey yapar parasını kazanır sonuna kadar hakkıdır. Birisi vardı deniz diye Amerika'da. O mesela güzeldi ya da ne bilim en kötü czn Burak videoları bile iyi yani bir emek var araştırılmış uygulanmış. Ama bazı insanlar cidden emek vermeden karşılıksız para alıyor. Ben mesela o kadar emek verdim ama gelecek kaygım var heba olmasını istemiyorum. Ben bu stres altındayken başkası yatarak para kazanıyor. Bu canımı sıkıyor baktıkça üzülüyorum.

Biraz ağır olacak ama o zaman bakmayın hocam? para kazanmak çok kolay oldu internette "soytarı" diye çıkmaya bayılıyorlar. Sizde yapabilirsiniz size kimse yapmayın demiyor.
 
Merhaba arkadaşlar. İlk önce kendimi tanıtayım. Ben can 15 yaşındayım lise ikiye gidiyorum. LGS'den 486 alıp istediğim fen lisesine gidiyorum.(konuyla ilgili olduğun için dedim amacım kimseyi mağdur etmek değil)konu şu arkadaşlar. Hayattaki adaletsizlik. Ben yaz ayında falan Instagram'a bakınmaya başladım (normalde de takınırdım da günde 10 15 dakika anca) neyse Instagram bir nevi yarı TikTok olmuş. Millet ucuz efektler kullanarak dünyanın parasını kaldırıyorlar. Geçenlerde gördüm 2 kişi sesini inceltip kadın sesi çıkarıp ünlü olmuşlar. Aylık kazançları 30 binden aşağı değilmiş. Ben dedemi beyin tümöründen kaybettim ama onu çok severdim ve çok üzüldüm halen de kalbimde bir üzüntü. Kimse bu durumu yaşamasın diye doktor olmak istiyorum. Ama gelip adam benden daha çok para kazanacak ucuz videolarla. Hatta bugün yine bakınıyordum. Kim bilmiyorum ama tiktoker makyajlı makyajsız videosu paylaşılmış (o değil başkası paylaşmış gizlice yani) neyse yorumlara yazılmış ya üzülme falan ablama ayıp ettiniz falan. Duyar kasıyorlar biri de demiyor ki. Siz ona üzüleceğinize bir insanın elinden tutun da iş öğrensin veyahut okusun. Ben bu duruma çok üzülüyorum arkadaşlar. Sizin de böyle nasıl deyim dert değil de hayatın size yaşattığı şeyler vardır ya, onları bilmek isterim.
Reyiz bende benimkini anlatsam bende 1 yaş senden büyüğüm lgs de ailemle anlaşıp yüksek bir puana pc almaları için anlaştım dikkatsizlikten mat da 6 hata yapınca 461 aldım yapmasam 490 üstü gelecekti bundan dolayı bana pc almadılar önceden pc ile de amacım oyun değil yazılım öğrenip basit bir oyun çıkarmaktı onla gelen para ile de başka bir oyunu yapıp para kazanmak oyun sektörü çok karlı çünkü dandik oyunlar bile burada birkaç milyon getiriyor almadılar o zaman pc fiyatları 3 4 k civarıydı ki maddi durumları fena değil sırf olmaz ya sen de kimsin diyip küçük gördükleri için sonra bitcoin i keşfettim birçok taktik ve analiz yazdım oraya attığım para da benim bursum du yine istemiyorlar 2 hafta bırakınca beni parayı 2 ye katladım 2 kere yani taktiklerim tutuyordu 2 yıl boyunca sürekli engellediler modemi çektiler telefonuma el koydular evde kavgalar çıktı dediklerim hep tutuyor ama istemiyorlar şimdi de amacım buradan kaldırmak çünkü oluyor ve elektrik sanayisine girmek çünkü artık bütün sistem oraya gidiyor uçak gemi vs hepsini oraya taşmak olay ama hala izin vermiyorlar sırf gıcıklık olsun diye bana da son olarak koyan şu beni hep diğer yaşıtlarım gibi bağımlı görüyorlar hep böyle oturup istediklerini olmasını bekleyen diğerleri gibi bu yaz bütün herşeyi bıraktım oyun vs vs şuanda vakitten kazanmak için 10 saat uykudan 4 saate indim haziranda 400 adet proje yazdım sosyal medya 0 bir tek youtube da bilgi kanalları oyun 0 kendileri sürekli internet sağlığı bozar diyor ama hep kendileri giriyorlar ve hep olmaz diyorlar bana da koyan bu
 

Yeni konular

Geri
Yukarı