Hayattaki adaletsizlik

Yıllar önce, internet yokken bir bilgiye ulaşmak için okula gitmek şarttı. Tamam şimdi de diploma veriliyor ama bilgiye ulaşmak aşırı basit Amerika'dan Asya'dan her türlü bilgiye her türlü yere ulaşmak basit. Doktor olmak isteyen birinin de internetten biraz anlaması lazım, teknoloji gelişiyor okullar gelişmiyor.

Tiktok çekin demiyorum zaten.
aynen biraz konuları öğrenip sonrasında ing geliştirdikten sonra kitaplarını alıp okuyup birde google scholardan makale lere bakınca iş bitiyor
 
Yazılımcılar internet değil üniversiteye ağırlık verirse 5-10 bin dolar kazanabiliyor. İnternete ağırlık verirse milyar dolarları görme ihtimali var.
İnterneti kullanmayanlar genelde kapitalist sistem şöyle kötü böyle kötü diye ağlıyor. Para kazanmak isteyen insanlara hitap etmeli, TikTok'çular ne yapıyor? Çocuklara hitap ediyor.
 
Amazon dev bir şirket çünkü insanlara iyi hizmet sunuyor, insanları mutlu ediyor. Sonuna kadar hak ediyor bu büyüklüğü.
 
Merhaba arkadaşlar. İlk önce kendimi tanıtayım. Ben can 15 yaşındayım lise ikiye gidiyorum. LGS'den 486 alıp istediğim fen lisesine gidiyorum.(Konuyla ilgili olduğun için dedim amacım kimseyi mağdur etmek değil)konu şu arkadaşlar. Hayattaki adaletsizlik. Ben yaz ayında falan Instagram'a bakınmaya başladım(normalde de takınırdım da günde 10 15 dakika anca)neyse Instagram bir nevi yarı TikTok olmuş. Millet ucuz efektler kullanarak dünyanın parasını kaldırıyorlar. Geçenlerde gördüm 2 kişi sesini inceltip kadın sesi çıkarıp ünlü olmuşlar. Aylık kazançları 30 binden aşağı değilmiş. Ben dedemi beyin tümöründen kaybettim ama onu çok severdim ve çok üzüldüm halen de kalbimde bir üzüntü. Kimse bu durumu yaşamasın diye doktor olmak istiyorum. Ama gelip adam benden daha çok para kazanacak ucuz videolarla. Hatta bugün yine bakınıyordum. Kim bilmiyorum ama tiktoker makyajlı makyajsız videosu paylaşılmış(o değil başkası paylaşmış gizlice yani)neyse yorumlara yazılmış ya üzülme falan ablama ayıp ettiniz falan. Duyar kasıyorlar biri de demiyor ki. Siz ona üzüleceğinize bir insanın elinden tutun da iş öğrensin veyahut okusun. Ben bu duruma çok üzülüyorum arkadaşlar. Sizin de böyle nasıl deyim dert değil de hayatın size yaşattığı şeyler vardır ya, onları bilmek isterim.
TÜRKİYE'de yaşıyoruz :D En basitinden sana bir örnek vereyim eğer sen şuan Amerika veyahut daha yüksek düzeyde bir ülkede yaşasaydın bu sorunu kesinlikle çekmeyecektin zaten başarılı birisin. Yani belki orda da derdin benden daha fazla kazanıyorlar diye ama para konusunda hiç sıkıntı çekmezdin bunu bil. Aslında bu bir nevi insanlarımızın da sıkıntısı benim şahsi görüşüm bu videoları çekenler değilde izleyenler garip. Neyse konuyu çokta saptırmaya gerek yok ama sen bu konuda dert yanıyorsun (çoğu insan gibi) eğer ileride başarılarını devam ettirir isen yabancıyı ülkeye gitmen muhtemel bir durum ama kolayda değil bunu unutma. Emin ol kamera karşısında faydasız bilgiler veren veya palyaço gibi hareketler yapmaktan okuyup daha faydalı bir insan olmayı tercih ederim. Başarılarının devamını dilerim.
 
Bu tiktok ve ins çekenler en zeki insanlar. Kolay yoldan para kazanıyorlar. Bazı insanlar kendi zekasını kullanarak para kazanıyor bazı insanlar ise başkasının aptallığını.
 
Biraz ağır olacak ama o zaman bakmayın hocam? Para kazanmak çok kolay oldu internette "soytarı" diye çıkmaya bayılıyorlar. Sizde yapabilirsiniz size kimse yapmayın demiyor.

Yine diyorum herhalde amacım para değil sen deli gibi zil takıp oynayıp ünlü olabilirsin bu beni ilgilendirmez. Ama çok boş paralar kazanılıyor ben emek vererek kaygı yaşarken onlar sefadını sürüyor.
Heralde ben tam anlatamadım.Olay kolay para kazanma yolu değil.İsteyen minning yağar isteyen internetle uğraşır.Bunlarda emek var.Ama tiktokta kalite yok.Kişilikler benlikler göz ardı ediliyor.Bu çok saçma.Konunun amacı bu çok saçma miktarda paralar kazanılıyor.Günde max 10 dakikanı ayırıp aylık 100bin tl kazanıyorlar.
 
Merhaba arkadaşlar. İlk önce kendimi tanıtayım. Ben can 15 yaşındayım lise ikiye gidiyorum. LGS'den 486 alıp istediğim fen lisesine gidiyorum.(konuyla ilgili olduğun için dedim amacım kimseyi mağdur etmek değil)konu şu arkadaşlar. Hayattaki adaletsizlik. Ben yaz ayında falan Instagram'a bakınmaya başladım (normalde de takınırdım da günde 10 15 dakika anca) neyse Instagram bir nevi yarı TikTok olmuş. Millet ucuz efektler kullanarak dünyanın parasını kaldırıyorlar. Geçenlerde gördüm 2 kişi sesini inceltip kadın sesi çıkarıp ünlü olmuşlar. Aylık kazançları 30 binden aşağı değilmiş. Ben dedemi beyin tümöründen kaybettim ama onu çok severdim ve çok üzüldüm halen de kalbimde bir üzüntü. Kimse bu durumu yaşamasın diye doktor olmak istiyorum. Ama gelip adam benden daha çok para kazanacak ucuz videolarla. Hatta bugün yine bakınıyordum. Kim bilmiyorum ama tiktoker makyajlı makyajsız videosu paylaşılmış (o değil başkası paylaşmış gizlice yani) neyse yorumlara yazılmış ya üzülme falan ablama ayıp ettiniz falan. Duyar kasıyorlar biri de demiyor ki. Siz ona üzüleceğinize bir insanın elinden tutun da iş öğrensin veyahut okusun. Ben bu duruma çok üzülüyorum arkadaşlar. Sizin de böyle nasıl deyim dert değil de hayatın size yaşattığı şeyler vardır ya, onları bilmek isterim.

Çok iyi bir doktor olup tik tokçularla kanka ol. Hasta olan tiktokçular anestezi etkisinde iken onlara boş kağıt imzalat gerisi sende :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı