Hayattaki olaylara karşı çok takıntılıyım

Aslında direkt OKB diye teşhis koyduk ama bu da doğru değil, ne olursa olsun bir uzman size teşhis koyup yardımcı olmalı.
Hocam şimdiye kadar çok böyle olay geçirdim dediğim gibi Youtube' ya bir video atmıştım arkaya da telifli müzik koymuştum attıktan 10 15 dakika sonra hemen sildim ama o gün o 10 15 dakikada olsa ceza gelir mi para cezası vs. diye strese girmiştim.
 
Hocam şimdiye kadar çok böyle olay geçirdim dediğim gibi YouTube'ya bir video atmıştım arkaya da telifli müzik koymuştum attıktan 10 15 dakika sonra hemen sildim ama o gün o 10 15 dakikada olsa ceza gelir mi para cezası vs. diye strese girmiştim.

Öyle olmuyor ki YouTube'da :) telif geldiği zaman para içeriğin sahibine gidiyor davalık vs olmuyorsunuz boşuna korkmuşsunuz.
 
Merhaba.
Normal hayatta çoğu şeyi takan birisiyim takılamayacak konuları bile takıyorum ve paranoyaklık var. Mesela telefonumu şarja koyuyorum birisi telefonun şarjı tam dolmamışken çıkarıyor kendi telefonuna takıyor bunun takıyorum mesela(ama az takıyorum birkaç dakika sonra geçiyor). Bir örnek daha vereyim arkadaşlarımdan ya da çevremden birisi yalan atınca o attığı yalanı anlarsam orada takılıyorum bunun gibi şeyler. Şimdi gelelim paranoyaklığa ben biraz araştırdım OKB (takıntı hastalığıymış galiba) mesela bir olay gelince başıma o olayın en kötü şeklini düşünüp ya başıma gelirse diye strese giriyorum. Gün içinde dışarı çıkınca ya da film vs. kafamı dağıtınca gidiyor. Genellikle evdeyken oluyor. Yaklaşık 2 aydır bilgisayarımda ya da telefonumda virüs girmiş midir gibi düşünceler giriyor ve virüs girdiyse virüsün yapabileceği en kötü ihtimalleri düşününce strese giriyorum bayağı. Şimdi anlatacaklarım biraz saçma gelebilir ama örnek olarak telefonumun kamerasından izleniyor muyum? Telefonumda virüs varsa kişisel bilgilerimi örnek kimlik kartını ele geçirip o kimlik kartıyla çalıntı kredi kartlarının üstüne yapabilir mi? Telefon ufacık kasmasında virüsten şüpheleniyorum aynı şeyler bilgisayar içinde geçerli. Daha önceden de YouTube'a video atmıştım videonun arkasına da şarkı koymuştum telifli bir şarkı sonra video da telifli şarkı var diye yüksek miktarda para cezası yerim diye korkmuştum hatta videoyu 10 15 dakika geçtikten sonra hemen sildim ama o 10 15 dakikada videomu bulup para cezası yerim diye strese girmiştim şu an o stres gitti ama daha kötüsü 2 aydır geçmeyen virüs şüphesi geldi. Bilgisayarımı ve telefonumu av programlarıyla tarattım temiz çıktı. Hala şüphem var format at demeyin içimde kalır şimdiye kadar virüs bilgilerimi ele geçirmiştir diye. Sizce unutur muyum bu şüphe olayını şimdiye kadar olan bütün şüphe olaylarını unuttum ama en uzun bu sürdü o yüzden yardım istedim sizlerden öz güven verici samimi yorum yaparsanız bana çok iyi geliyor iyi günler.

Tamamını okursanız iyi olur benim için.

Hayatta olacak ve olabilecek her şeye neyse ne takıntısı ile devam etmeniz gerekiyor. Bırakın gitsin hayat aksın süzülsün geçsin. Ne olursa olsun it is what it is moduyla devam edin fight club tarzı filmler size yardımcı olabilir.
 
Her olay gibi bu olayı da unutur muyum ? Şuana kadar en uzun bu olay sürdü 2 aydır şüpheleniyordum az ama son 2 haftadır aşırı düşünüyorum aklımdan gitmiyor geçer mi sizce?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı