Hayattan ve okuldan sıkılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O lise öyle ya da böyle bitmeli zaten 10. sınıfa gelmişin. İyice anlayarak okudum seni 25 yaşında bir abin olarak ileride pişman olmaman için o liseyi bitir yarıda bırakma. Sancılı geçecek cehennem gibi gelecek sana biliyorum her halinden yansıttın bana bunu ama mecbursun. Lise bittikten sonra ne yapıyorsan yap.

Ek olarak okulu sana sevdirecek bir şeyler bulmaya çalış. Arkadaş ortamı yapmana gerek yok çünkü hepsi kazık atabilir seni daha çok üzebilir. Ben sınıftan bir sevgili yapıyordum ayrılınca iki yan sınıftan sevgili yapıyordum falan filan derken okula gitmek için sebeplerim oluyordu. Kısacası karşı cins seni okula bağlar. Her gittiğinde sarılırsınız koklaşırsınız. Ergenlik yaşında bu mesele insana ilaç gibi gelir.

Hocam egoistlik olarak anlamazsınız umarım fakat boyum 191 tipim idare edecek düzeyde çevremden duyduğum kadarı ile fakat karşı cinsden aşırı uzağım ya hiç sevmem öyle işleri ki evlilik bile düşünmüyorum bana boş iş gibi geliyor ki akademik hayatımda şu an bile başarılı değil iken kızlardan sonra bil ki ne olur.

Hocam katılıyorum bu hayatta insan birinden hoşlandığında yaşama sebebi o oluyor, dünya da uğruna yaşayacak çok az şey var, yaşama isteği tükeniyor insanoğlunun bir yerden sonra.

Hocam o taraflardan çok uzağım ya şu ana kadar hiç yapmadım düşünmüyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Müslüman iseniz dine ağırlık verin hocam belki o sizi huzura kavuşturur veya meslek haline getirirsiniz. Kendi açımdan her kuran-ı kerim okuduğumda çok rahatlıyorum.

Dostum hepimizin klasik lise sendromudur bu. Normal aslında 8 sene boyunca aynı okulda okuduktan sonra derslerin ve kişilerin daha ağır olduğu bir ortama geçtin. Öğretmenlerin çoğunlukla baskıcı, tilt tipler. Dersler karmaşık ve ağır. Arkadaşların çoğunlukla iki yüzlü, menfaatçi tipler. Liseye alıştığını ve ortamını bulduğunu düşünüyor olabilirsin ama bunu halen yapmamış olduğuna eminim. Bu dediklerin şuan bize çok hafif, gereksiz sorunlarmış gibi geliyor. Ama bizim dertlerimiz sorunlarımız da sana öyle gelecektir. Herkesin derdi kendine ya ondandır.

Ortamlardan uzak tutma kendini ama ortamlarda olduğun kadar derslerine de ağırlık ver. Sosyal hayatında mental sağlığın korunmuş olur ders başarın ile de hem akademik başarı yakalarsın hem mutlu olursun.

Arkadaş ortamlarını çok filtrelemene gerek yok önemli olan arkadaş dediklerini filtrelemen. Lisede insanlar artık laylaylom dünya havasında olmuyorlar sen de bunun farkındasın. Çok fazla dost kazığı yiyeceksin, kırılacaksın. Önemli olan bu kazıklarını minimuma indirmen. Arkadaş ortamlarına fazla özenme. Hani bozuk tiplerse içlerine girme demiyorum. Onlar gibi olma diyorum.

Bir de lisemizin olmazsa olmazı kızlarımız var ya :) Kızlardan uzak dur kendine odaklan diyen net morondur dostum. Gönül işleri hakkında denilebilecek çok şey var ama en iyisi kendin yaşaman. Gül eğlen ve üzül. Ama en sapmaz tavsiye şudur: kız için üzülebilirsin ama kız için kahrolmaman lazım. O ince çizgiyi yakala.

Derdin mi oldu git güvendiğin bir arkadaşınla paylaş. Güvendiğin kimse yok mu ailen ile paylaş. Ailende kimseyle paylaşamıyor musun, gel foruma anonim olarak yaz yardımcı olalım. Hani çok güzel sözdür yardım almak zayıflık değil tam aksine en büyük güçtür diye.

Aklında bir şey varsa, derdin sıkıntın varsa yaz buraya çözelim senin için :)

Tek ilgi alanım telefonlardi fakat 1-2 ay içerisinde elime 5-6 adet amiral gemisi telefon geçip hepsini kullanınca hevesim bitti.
Bilgisayarın var mı? İlgini çeken diğer teknolojik aparatlar neler? Başka şeyler, arabalar mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı