Araştırma:
Hayvanların rüya görüp görmediğini kesin olarak bilmiyoruz. Fakat University College London'da bir deneysel psikolog olan Hugo Spiers “Çok büyük olasılıkla rüya görüyorlar.” Sizce görüyorlar mı?
Evet görüyorlar. Benim kuşum uyurken aniden korkarak uyanıyor bazen sevinçten konuşuyor. Aynı şey kedi ve köpeğim de olan bir şey. Rüya görmek insanoğluna özgü bir şey değil bence.
Evet görüyorlar. Benim kuşum uyurken aniden korkarak uyanıyor bazen sevinçten konuşuyor. Aynı şey kedi ve köpeğim de olan bir şey. Rüya görmek insanoğluna özgü bir şey değil bence.
Bunlarla kesin yargıya varılamaz. Uyku sırasında farklı duygulara giriyor olabilirler, rüya gördükleri iddia edilebilir (ki savunulan iddiaların büyük çoğunluğu bu yönde) ama kanıtlanmış bir şey değil.
Araştırma:
Hayvanların rüya görüp görmediğini kesin olarak bilmiyoruz. Fakat University College London'da bir deneysel psikolog olan Hugo Spiers “Çok büyük olasılıkla rüya görüyorlar.” Sizce görüyorlar mı?
Sizinkini bilemem ama benim kedi aynı benim gibi "Ben bu sabah niye kalktım ya." diyerek kalkıyor, hiç uykusunda duygu değişimi falan yaşamıyor. Bence görmüyorlar.