Hayvanlar rüya görür mü?

Mr ile görüntülenmiş bilimsel olarak kanıtlanmış hayvanlar rüya görebilir sallamayın.
Kahkaha atmak yerine kanıt atsaydınız keşke.

Hayvanların rüyası ile insanların rüyasını aynı kalıba koyulup koyulamayacağı bilinen bir şey değil. İnsanlarda görülen rüyaya özgü davranışsal oluşumlar memelilerin çoğunda var ama bu onların rüya gördüğünün kanıtı değil, sadece rüya gördüklerini düşündürebilecek sonuçlardır. Beyinlerinde bilmediğimiz farklı şeyler de gerçekleşiyor olabilir. Şu anlık sadece rüya gördüklerini düşünüyoruz, ortada kanıtlanmış bir şey yok.

Şöyle bırakayım ben:

Evet görüyorlar. Benim kuşum uyurken aniden korkarak uyanıyor bazen sevinçten konuşuyor. Aynı şey kedi ve köpeğim de olan bir şey. Rüya görmek insanoğluna özgü bir şey değil bence.

Ben yıllardır kedilerle iç içeyim ama köpek ama kediler bal gibi rüya görürler uyurken ayakları titrer garip hareketlerde olur hayvanların çoğunluğu rüya görüyor, ve insanlar gibide duygusal yanları var üzüntü sevinç stresse girme, veya sinirlenme, hatta birçok yönden de bizden üstünler.

hatta birçok yönden de bizden üstünler.

Hayvanların insanlardan üstün olduğu yönler neler? İsteyerek doğaya zarar vermemiş oluyorlar o kadar. İç güdüleriyle hareket ettikleri için bilinçli yaptıkları bir hareket yok. Sadece bilinçli karar verme gücü ile, irade ile yapılan bir olumlu veya olumsuz şeyin üstünlüğü olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı