Tamamdır hocam yazdıklarınızı dikkate alacağım sonucu size bildireceğim.
Bir de şey sormak istiyorum evde ben bu hoparlörleri amfiye, amfiyi de televizyona bağlayacağım. Ses sisteminde 2.6, 3.1, 5.1, 7.1 vs ne oluyor? Bunlar çok etki eder mi?
Hoparlörlerin ses kalitesini fark ettiren şey nedir mesela watt değeri yüksek hoparlör daha kaliteli ses mi verecektir?
Son olarak bu hoparlörlerin ömrü ne kadar oluyor? Ben kaliteli bass seslerini vs iyi veren hoparlörü eve koyup sesi çok yükseltmeden olduğu yerde kullansam kaç yıl gider? Hangi tür arıza verebilir?
5.1 5 tane ses kanlı fr,fl,rr,rl,c ve sub olarak.
Stereo amfi alın derim. 3.1 5.1 falan sesi dağıttığından sıkıntı olabilir. 2.1 alınabilir.
Yüksek w yüksek kalite demek değildir, hoparlörün koni malzemesi, bobini, mıknatısı, körüğü gibi etkenleri var.
Ömür kullanıma göre değişir ama bir gerçek var eski mal körükler zorlandığında atabilir. Alacağın malda bi körük yırtılması olur en fazla.
Bunları düşüneceksen sıfır bir s1000mk2 gibi bir şey alınabilir.
Evde değildim tam yazamadım toparlamam gerekirse.
5.1 tarzı sistemlerde front left, front right, rear right, rear left, Center ve subwoofer olarak 5+1 kanala sahip oluyor. Sizin ihtiyacınız olan stereo bulunmazsa 2.1 (sağ, sol ve subwoofer) amfilerdir.
Kaliteyi de W değeri belirlemez o sadece hoparlörlerin tam performansını sergilemesi için ihtiyacı olan, nominal veyahut anlık kaldırabileceği peak değerdir. Ki bu senin baktığın cihazda nominal 100W, peak 150W olarak belirtilmiş.
Ses kalitesini dediğim gibi koni malzemesi, körük şekli, bobini, mıknatısı, bulunduğu kabin vb. şeyler belirler. Güç değeri burada bir geçerlilik değildir, ne hoparlörler var yüksek W olmasına rağmen çöp ses veriyor ne hoparlörler var düşük W'lı çok temiz kaliteli çalar.
Son olarak bu hoparlörlerin ömrü ne kadar oluyor? Ben kaliteli bass seslerini vs iyi veren hoparlörü eve koyup sesi çok yükseltmeden olduğu yerde kullansam kaç yıl gider? Hangi tür arıza verebilir?
Zaten düşündüğün mal 22 senelik bir cihaz şu ana kadar sorun olmamış sesi çok açmadığın sürece sınırlarını zorlamadığın sürece bir sıkıntı olmaz. Dediğim gibi yaşayacağın sorun körüklerin yırtılması olur en fazla onu da tamir ettirebiliyorsun problem yok.
Ama böyle düşünceleriniz varsa daha güncel olan raf tipi aktif hoparlörlere falan bakabilirsiniz ya da Edifier'in çift yollu hoparlörlerine.