Hazır sistem aldıktan sonra ekstra format atmaya gerek var mı?

DenizAras

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller. Haftaya yeni sistem alacağım ve cihaz Windows 11 yüklü olarak gelecek. Ekstra olarak sıfırdan Windows 11 kurmazsam performans kaybı veya başka bir sorun yaşar mıyım? Yoksa mevcut Windows 11'i etkinleştirip kullanmaya devam etsem herhangi bir problem olmaz mı?

Ben olsam atardim. Baskasinin kurdugu Windows'a guvenmem. Ben biraz paranoyagim.

İyi sosyaller. Haftaya yeni sistem alacağım ve cihaz Windows 11 yüklü olarak gelecek. Ekstra olarak sıfırdan Windows 11 kurmazsam performans kaybı veya başka bir sorun yaşar mıyım? Yoksa mevcut Windows 11'i etkinleştirip kullanmaya devam etsem herhangi bir problem olmaz mı?

Atmaya gerek yok onlar Windows'u sistem parçaları teste sokmak performansına bakmak için yapıyorlar zaten deneme sürümü olarak geliyor ama derseniz içim rahat etmez atabilirsin.

Ben olsam atardim. Baskasinin kurdugu Windows'a guvenmem. Ben biraz paranoyagim.

Güven konusundan gizli yazılım vb hiç endişem yok, ama gereksiz yere ekstra programlar vb bilgisayarı yavaşlatacaksa endişe ederim.

Atmaya gerek yok onlar Windows'u sistem parçaları teste sokmak performansına bakmak için yapıyorlar zaten deneme sürümü olarak geliyor ama derseniz içim rahat etmez atabilirsin.

Şahsen ben de öyle düşündüm ama üstüne ekstra format atarsam driver'lar gitsin yeniden yüklerim hatta Windows 11 çoğunu kendi bizim yerimizi yüklüyor ama BIOS ayarları vb gider mi diye endişeliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güven konusundan gizli yazılım vb hiç endişem yok, ama gereksiz yere ekstra programlar vb bilgisayarı yavaşlatacaksa endişe ederim.

Şahsen bende öyle düşündüm ama üstüne ekstra format atarsam Driver'lar gitsin yeniden yüklerim hatta Windows 11 çoğunu kendi bizim yerimizi yüklüyor ama BIOS ayarları vb gider mi diye endişeliyim.

BIOS ile Windows ayrı bir işletim sistemi sen format atsa BIOS aynı kalır BIOS'un icinden veya anakart BIOS pili cikartmadan sifirlanmaz.

İlk olarak BIOS güncellemesi yapın sonra ise tertemiz bir Windows 11 kurun. BIOS güncelleyince ayarlar sıfırlanacak; yeniden ayarlamak için birçok video mevcut.

MSI A520M-A PRO 4600mhz için bir BIOS videosu var mı acaba?
Sistem DDR 4 ise zaten DDR 5 kadar BIOS ayarına gerek yok. Secure Boot, TPM, Fast Boot açsanız yeter ki zaten muhtemelen hepsi açık gelir BIOS güncellediğinizde. RAM'lerde EXPO varsa bir de onu açacaksınız zaten hemen ana menüde olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı