Hazır sistem aldıktan sonra neler yapılmalı?

enginns8

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Gaming gen sitesinden hazır sistem aldım fakat bilgisayar elime ulaştığında ekran kartını takmaktan başka ne yapacağımı bilmiyorum. Neler yapmalıyım? Sistem özelliklerim aşağıda.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    23,7 KB · Görüntüleme: 66
Öncelikle windows updateler, ekran kartı driverı, işlemci ve anakartın uygulaması varsa onların driverları en önemlisi bios update i ve eğerki çok az bütçeniz varsa kaspersky virüs koruması almanızı şiddetle öneririm.

Eğerki steam gibi uygulamalardan oyun oynuyorsanız oyunlar için gerekli olan driverları kendi kuracaktır.

En önce kabloları kontrol edin, montajlı gelecek ise yolda çıkabiliyorlar.
Gelen parçaları kontrol edin doğru mu gelmişler.
BIOS'a girin RAM'ler doğru mu ayarlanmış ona bakın.

Ondan sonrası güncellemeri yapıp, testleri yapmakta. Ayrıca kasa üzerinde bir sorun var mı ona da bakın, bütün giriş çıkışlar çalışıyor mu?

Öncelikle Windows Update'ler, ekran kartı driverı, işlemci ve anakartın uygulaması varsa onların driverları en önemlisi BIOS Update'i ve eğer ki çok az bütçeniz varsa Kaspersky virüs koruması almanızı şiddetle öneririm.

Eğer ki Steam gibi uygulamalardan oyun oynuyorsanız oyunlar için gerekli olan driverları kendi kuracaktır.

Windows kurma işlemini flashbellek üzerinden mi yapacağım?

En önce kabloları kontrol edin, montajlı gelecek ise yolda çıkabiliyorlar.
Gelen parçaları kontrol edin doğru mu gelmişler.
BIOS'a girin RAM'ler doğru mu ayarlanmış ona bakın.

Ondan sonrası güncellemeri yapıp, testleri yapmakta. Ayrıca kasa üzerinde bir sorun var mı ona da bakın, bütün giriş çıkışlar çalışıyor mu?

Test uygulamalarını buldum inceledim fakat hiçbir videoda sıcaklık değerleri kaç olduğunda normal olduğunu söylemiyor bu konuyla ilgili fikriniz var mı yani kaç derece normal oluyor?

Hayır windows kurulu olarak geliyor zaten. Eğer lisansla birlikte satın almadıysanız deneme sürümü ile birlikte geliyor. Zaten hazır sistem olduğu için tüm parçaları test ederek size yolluyorlar ama siz yine de üstteki arkadaşların dediklerini yapın. Tüm parçaları teker teker test edin.

Windows zaten kurulu gelecek sadece lisanssız olacak onla alakalı yapmanız gereken bir şey yok eğerki gerçek windows satın almak istiyorsanız o farklı.

Birde unutmuşum işlemci ve ekran kartının aldığın modelle uygun olduğunu kontrol edip testleri yapmayı unutmamalısın.

Test uygulamalarını buldum inceledim fakat hiçbir videoda sıcaklık değerleri kaç olduğunda normal olduğunu söylemiyor bu konuyla ilgili fikriniz var mı yani kaç derece normal oluyor?

Sıcaklık değeri birçok etkene bakar. Önemli olan çok uçuk olmaması. Daha masaüstünde 90 derece görüyorsanız çok büyük bir montaj hatası vardır mesela.

Hayır Windows kurulu olarak geliyor zaten. Eğer lisansla birlikte satın almadıysanız deneme sürümü ile birlikte geliyor. Zaten hazır sistem olduğu için tüm parçaları test ederek size yolluyorlar ama siz yine de üstteki arkadaşların dediklerini yapın. Tüm parçaları teker teker test edin.

Windows zaten kurulu gelecek sadece lisanssız olacak onunla alakalı yapmanız gereken bir şey yok eğer ki gerçek Windows satın almak istiyorsanız o farklı.

Bir de unutmuşum işlemci ve ekran kartının aldığın modelle uygun olduğunu kontrol edip testleri yapmayı unutmamalısın.

Yapacağım testlerle ilgili uygulama vs. bulabileceğim video varsa atar mısınız?

Sıcaklık değeri birçok etkene bakar. Önemli olan çok uçuk olmaması. Daha masaüstünde 90 derece görüyorsanız çok büyük bir montaj hatası vardır mesela.
yarın test sonuçlarımı paylaşıcam hoCam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı