Hazır sistem alırken bilinmesi gereken şeyler var mı?

Bütçem 40 bin TL civarı

Windows 11 Home seçeceğim işletim sistemi olarak.
Ekran kartı kurulumunu öğreneceğim.
İyi sistem fakat Windows 11 Home enayi gibi para vermeye gerek yok. Kendiniz evde kurulum yapabilirsiniz internetten izleyip ve size tavsiyem SSD'yi 200 TL fazla vererek "Kingston NV3 1TB NVMe PCIe 4.0 Okuma 6000MB – Yazma 4000MB M.2 SSD" olan yapmanız.

Bütçem 40 bin TL civarı

GamingGen'den almayacaksınız umarım. İnternette 100-200TL'ye anahtar alıp sonsuza kadar kullabilirsiniz çünkü.

Bütçem 40 bin TL civarı

Kasayı Vento VG4200S yapın bu arada. Güç kaynağı daha kaliteli.

Daha çok kullanırsınız hocam 😀

Maalesef hocam 7 yıl sonra vatandan yeni bilgisayar satın aldım ona da bu siteden alacağız sanırım :D

Bütçem 40 bin TL civarı.

Dost arkadaşların dediği gibi ona o parayı verceğine başka şeyleri yükseltebilirsin ben öyle yaptım mesela işlemciyi yükselttim.

Bazı hazır sistemlerdeki olay şu:
Anakart, ram ve bazı şeylerden kısarak satıyorlar. Genelde gördüğüm böyle veyahut bazıları direkt işlemci, anakart, ram, ssd'den daha çok kısıp ekran kartını yüksek koyuyorlar. Bu darboğaz yapar ve sıkıntı yaşarsınız. Bunlara dikkat ederek almanızı tavsiye ederim.

Veyahut kendiniz toplayarak da alabilirsiniz mesela ben 42-44k arasına DDR5'li 4070 topladım sıfırdan. İlgilenirseniz parçaları atarım zamlanmadıysa eğer.

PcHocasının sistemi baya iyiymiş bu arada onu tercih edebilirsiniz. İşlemci, anakart, ram ssd tarafından az kısmış fakat alınır.

Arkadaşlar uyarı yediğim için cevap yazamadım özür dilerim ama mesajlarının okudum. İşlemciyi 7600 yaptım ssdyi kc3000,soğutucu olarak notte 240,ramleri corsair 32gb,kasayı arkadaşın dediği gibi ventovg2400s yaptım son durumu böyle

Bazı hazır sistemlerdeki olay şu:
Anakart, ram ve bazı şeylerden kısarak satıyorlar. Genelde gördüğüm böyle veyahut bazıları direkt işlemci, anakart, ram, ssd'den daha çok kısıp ekran kartını yüksek koyuyorlar. Bu darboğaz yapar ve sıkıntı yaşarsınız. Bunlara dikkat ederek almanızı tavsiye ederim.

Veyahut kendiniz toplayarak da alabilirsiniz mesela ben 42-44k arasına DDR5'li 4070 topladım sıfırdan. İlgilenirseniz parçaları atarım zamlanmadıysa eğer.

PcHocasının sistemi baya iyiymiş bu arada onu tercih edebilirsiniz. İşlemci, anakart, ram ssd tarafından az kısmış fakat alınır.
Bu sistemde hemen hemen 42k seviyesine geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı