Hazır Sistem Bilgisyarımda Parça Değiştirsem Sorun Çıkar Mı ?

Gokhan Turker

Hectopat
Katılım
23 Temmuz 2013
Mesajlar
73
Merhaba arkadaşlar. Ben hayatım boyunca hazır sistem PC kullandım. Sizlere sormak istediğim konu Casper marka bilgisayarıma eklemelr yapsam herhangi bir sorun yaşarmıyım ? Örneğin ezik anakartıma 7850 yada GTX 650 Ti gibi bir kart taksam direk çalışırmı taktığım gibi ? Yada varmı bilmiyorum ama 1115Pin i7 işlemci aldım , sokete yerleştirip ateşlediğimde hemen açılır mı ? ve bir diğer soruda benim şuan kullandığım anakartın çipseti H61 . Farklı çipsetli bir anakart aldığımda şuanki donanımlarımın hepsini kullanabilirmiyim , yoksa çipsete göre ilemcimi , Ramlerimi değiştirmem mi gerekir ? bir diğer soru , her marka , model , boyutta RAM , ve aynı şekilde ekran kartı her anakarta uyumlumudur. ve son soru RAM lerimi neye göre seçmeliyim ? Bu soruların birkaçını yanıtlayıp beni aydınlatırsanız çok sevinirim :) Yorumlarını bekliyorum , teşekkür ederim
 
Garantisi bitmişse değiştirmen de bir sıkıntı yok. Casper kasa kapağını açınca garanti kapsamı dışına çıkarıyor. Sorularınıza gelecek olursak;
İşlemcinizi, Anakart soketine göre değiştirmelisiniz. Yani 1155 soket İntel anakarta, İntel'in bir başka soketi olan Lga 775 soketini takamazsınız.
Ekran kartı değişiminde ise sadece yapılması gereken önceki ekran kartının sürücülerini kaldırıp, yeni ekran kartını takmaktır. Zaten Windows 8 driver'larını yüklüyor. Lakin burada önemli nokta Güç kaynağının yeni ekran kartına yetip yetmeyeceğidir. Buda göz önüne alınmalı.
Ram değişiminde anakarta bakıp hangi tür RAM desteklediğine bakmak yeterlidir. Yeni nesil anakartlar zaten DDR3 RAM desteklemektedirler. Bazı eski sistemlerde DDR2 RAM bulunur. Birde RAM seçiminde İşlemcinin daha verimli çalışması için MHZ değerlerine dikkat etmek gerekir. AMD'de 1866 Mhz ve İntel'de 1600 Mhz RAM öneriyoruz.
 
Anladığım kadarıyla İşlemciniz(CPU) 1155 soket. Anakartınızı değiştirdiğinizde CPU soketi aynıysa hiç bir sorun çıkmaz. Lakin yeni bir Çipsete geçtiğiniz için format atmanız gerekir.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı