Hazır sistem mi, toplama sistem mi?

xonax321

Hectopat
Daha fazla  
Bütçem: 2000-2600 ₺. Kriterlerim: Başta Photoshop tarzı edit programlarıyla uğraşmaya yarayacak ve günümüzün popüler oyunlarını yağ gibi çalıştıracak bir makine tavsiyeleriniz nedir ? Hazır mı alayım? Yoksa bi PC mi toplatayım? Ayrıca PC toplama konusunda tecrübe geçmişim ve bilgim 0. Bu arada günümüz oyunlarından kastım: Resident Evil 7 gibi canavar oyunları oynamak değil sadece CS:GO ve adettendir GTA V'i oynayabilmek :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplama bilgisayarlar daha uzun ömürlü diye düşünüyorum. Ve daha hesaplı. Fakat kendiniz toplamayacaksanız her mağazaya da güvenilmez. Örneğin Vatan'a toplatmayın. Onun yerine Sinerji olabilir.

Toplama bilgisayarlar daha f/p ürünü oluyor. Mehmet Ali Bilgin doğru söylemiş iyi bir yere toplatın. Ama bence technopat rehberlerini izleyip kendiniz toplayınız, ayrı bir zevki var.

Toplama bilgisayar daha mantıklıdır peki neden?
En önemli sebep şudur; O bilgisayar ile yapacağın işe göre parçaların her birini seçersin ve kullanacağın alanda aynı fiyata alacağın bir hazır pc'den daha performanslı olmuş olur.
Mesela video render işleri olan bir kişi gidip diğer parçalardan az biraz kısarak i7 ile sistem toplarsa aynı fiyata hazır pc'lerden i5 li olandan alacağı performanstan fazlasını almış olur.
Başka bir örnekte ise oyun sistemine bakalım;
Sosyal'de oyun sistemlerine i3 veya i5 takıldığına şahit olmuşsunuzdur çünkü i7 den daha ucuz ve i7 pek de oyun için gerekli bir işlemci değil.
Örnek;
Hazır Sistem;
i7 6700
gtx 1050ti
Toplama Sistem
i5 6600 / i5 6500
gtx 1060 / gtx 1070 (belki)
Toplama sistemde işine yarayacak parçayı yükseltmiş olduğu için oyundan daha çok fps alabilir toplama sistem yazanı toplarsa.

Bütçem: 2000-2600 ₺. Kriterlerim: Başta Photoshop tarzı edit programlarıyla uğraşmaya yarayacak ve günümüzün popüler oyunlarını yağ gibi çalıştıracak bir makine tavsiyeleriniz nedir ? Hazır mı alayım? Yoksa bi PC mi toplatayım? Ayrıca PC toplama konusunda tecrübe geçmişim ve bilgim 0. Bu arada günümüz oyunlarından kastım: Resident Evil 7 gibi canavar oyunları oynamak değil sadece CS:GO ve adettendir GTA V'i oynayabilmek :)
Toplama bilgisayarlar daha iyi bence. İyi araştırıp daha iyi performanslı ürünler alınabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı