Hazır sistem tavsiyesi

Evet 2K monitör de kullanacağım 7500F sistemim vardı onu verdim biraz daha iyi bir işlemciye bakıyorum
Ya da kendim internetten parçalarını toplasan ama uyar mı uymazmi tam bilmiyorum işte parçaları
2K için 9070 XT + 7500F gayet iyi performans verir. Zaten 7600X ile arasında oyun performansı olarak çok az fark var. 5070 yerine 9070 XT tercih etmek oyunlarda belirgin miktarda FPS artışı sağlar. Bütçeniz de aşağı yukarı yetiyor zaten dediğim gibi sistemlere.

Hocam Vatan'dan değil de internrtten Alacak olsam bunları neye göre yani birbiriyle uyumlu olduğunu nasıl anlarım anakart, ekran kartı ve işlemciyi

Hocam Vatan'dan değil de internrtten Alacak olsam bunları neye göre yani birbiriyle uyumlu olduğunu nasıl anlarım anakart, ekran kartı ve işlemciyi
Hocam biraz uzun konu ama kısaca özetleyim.
Anakartın soketi işlemcinin soketi ile aynı olmalı (AM5 soketli anakarta AM5 işlemci), AMD de soket uyumluluğu yeterli ama intel tarafında bazı işlemcilerde soket uysa da anakartın chipseti desteklemez, chipsetin desteklediği işlemcileri internette arayarak kolayca bulursunuz. (AMD soketli bazı anakartlarda soket desteklese bile bios güncellemeden görüntü alınmıyor, genelde güncel olmayan A320 gibi anakartlara Ryzen 5000 serisi işlemci takmak için gerekiyor bu, B450 ve B550 anakartlarda buna gerek kalmadan görüntü veriyor. Tabi siz AM5 alacağınız için böyle bir sorununuz yok.)

Ekran kartları PCIe x16 yuvasına takıldığı için bunun uyumluluğunu dert etmenize gerek yok, sadece işlemciyle darboğaz yapar mı veya ekran kartının uzunluğu kasaya sığar mı diye bakmalısınız.

Hocam biraz uzun konu ama kısaca özetleyim.
Anakartın soketi işlemcinin soketi ile aynı olmalı (AM5 soketli anakarta AM5 işlemci), AMD de soket uyumluluğu yeterli ama Intel tarafında bazı işlemcilerde soket uysa da anakartın chipseti desteklemez, chipsetin desteklediği işlemcileri internette arayarak kolayca bulursunuz. (AMD soketli bazı anakartlarda soket desteklese bile BIOS güncellemeden görüntü alınmıyor, genelde güncel olmayan A320 gibi anakartlara Ryzen 5000 serisi işlemci takmak için gerekiyor bu, B450 ve B550 anakartlarda buna gerek kalmadan görüntü veriyor. Tabii siz AM5 alacağınız için böyle bir sorununuz yok.)

Ekran kartları PCI-e X16 yuvasına takıldığı için bunun uyumluluğunu dert etmenize gerek yok, sadece işlemciyle darboğaz yapar mı veya ekran kartının uzunluğu kasaya sığar mı diye bakmalısınız.

Çok teşekkür ederim üstadım yararlı ve bilgili düşüncelerin için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı