Hazır sistem yerine tek tek toplamak mantıklı mı?

oguz12345

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayar alacağım, şu an elimde 15k gibi bir para var, bir iki hafta içinde bir 10-15k daha geçecek elime. Şu an parçaları tek tek almaya başlamam mantıklı olur mu? Elime geçecek parayı bekleyip 25k civarı paraya direkt hazır sistem mi alayım? Hazır alırsam nasıl bir sistem almalıyım veya parçaları tek tek alırsam nelerden başlamalıyım? İleriye dönük ve yükseltilebilecek bir sistem istiyorum ne tercih etmeliyim parçalarda? Sadece sistem toplayacağım monitörüm falan var.

Bilgisayar alacağım, şu an elimde 15k gibi bir para var, bir iki hafta içinde bir 10-15k daha geçecek elime. Şu an parçaları tek tek almaya başlamam mantıklı olur mu? Elime geçecek parayı bekleyip 25k civarı paraya direkt hazır sistem mi alayım? Hazır alırsam nasıl bir sistem almalıyım veya parçaları tek tek alırsam nelerden başlamalıyım? İleriye dönük ve yükseltilebilecek bir sistem istiyorum ne tercih etmeliyim parçalarda? Sadece sistem toplayacağım monitörüm falan var.
Bu tarz bütçelerde hazır sistem öneriyoruz.

Hazır sistem kampanyalı bulursan her zaman daha iyi oluyor ama içinde istemediğin parçalar canını sıkabiliyor. Ben birkaç ay önce 20k ya hazır sistem aldım ama bir dahakine parçaları tek tek kendim toplayacağım.

Bu tarz bütçelerde hazır sistem öneriyoruz.
Nasıl bir sisteme yönelmeliyim bahsettiğim şekilde? Yükseltmeye açık ve ileriye dönük olsun istiyorum ve aşırı yüklü paralar dökmek istemiyorum açıkçası bilgisayara. Her oyunu orta ayarlarda rahat bi şekilde oynayabilmek benim için yeterli bir de ileriye dönük yükseltilebilir olması sadece isteğim.

İleride yükseltmek istiyorsan anakartı kaliteli almalısın. Ben de hazır sistem aldım 20kya hiçbir sorun yok fakat ileride yükseltmek istesem yükseltemiyorum çünkü anakart ne DDR5 destekliyor ne yeni nesil Intel işlemcileri destekliyor. Yani anakartı kaliteli seçersen bence hazır sistem almalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir sisteme yönelmeliyim bahsettiğim şekilde? Yükseltmeye açık ve ileriye dönük olsun istiyorum ve aşırı yüklü paralar dökmek istemiyorum açıkçası bilgisayara. Her oyunu orta ayarlarda rahat bir şekilde oynayabilmek benim için yeterli bir de ileriye dönük yükseltilebilir olması sadece isteğim.

Yükseltmek istiyorsan ikinci el al her şeyi ekran kartını ve işlemciyi işlemciyi üst seviye seç kalan parayı biz söyle sana ekran kartı önerelim ikinci el.

Eskiden mantıklıydı ancak artık değil. Hazır sistemler daha ucuza geliyor. Onların parçalarını değiştirip sipariş vermek daha mantıklı.

2. el bakarım dersen daha ucuz ve mantıklı olur tek tek parça almak.

Bu durumda şuna bakacaksın, görece pahalı parçaları hazır sistemde kendi toplayacağından üst segment bulabiliyor musun? SSD RAM Power gibi nispeten daha ucuz parçaları zamanla değiştirmek daha kolay. Kendin topladığında GPU ve işlemciden segment düşeceksen hazır sisteme yönelmen daha mantıklı. Yok eş değer ürünler alabilirim dersen kendin topla.

Nasıl bir sisteme yönelmeliyim bahsettiğim şekilde? Yükseltmeye açık ve ileriye dönük olsun istiyorum ve aşırı yüklü paralar dökmek istemiyorum açıkçası bilgisayara. Her oyunu orta ayarlarda rahat bi şekilde oynayabilmek benim için yeterli bir de ileriye dönük yükseltilebilir olması sadece isteğim.
Bu bütçe içerisinde çok mümkün değil gibi maalesef.
30.000TL gibi bir bütçe giriş bir sistem seviyesine denk geliyor. Dikkat etmeniz gereken konular bence şunlar.
30.000TL giriş bir bütçe ancak DDR5 için gayet yeterli, DDR5 bir sistem olmasına dikkat edilmeli.
Anakart mATX olmamalı, mümkünse ATX anakart almasınız, ileride RAM arttırımı için önemlidir.
PCIe 5.0 anakart bu bütçelerde bulamazsınız, bundan dolayı 4.0 olmasına dikkat edin.
RAM'ler en az 32 GB olmalı ve 6000MHz tercih sebebi olmalı.
SSD 1 TB olursa güzel olur. Yine de iyi bir sistem yakalarsanız 500GB'da olabilir. Sonuçta SSD değiştirilebilen bir parçadır.
PSU'nun sertifikasına ve watt değerine dikkat edin. C4 gibi PSU tüm sistemi patlatır, paranıza yazık olur.
Mümkünse en az Gold +80 sertifikasına sahip olan bir PSU olmalı. Tam modüler olması güzel olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı