Hazır sistem yerine tek tek toplamak mantıklı mı?

Eskiden mantıklıydı ancak artık değil. Hazır sistemler daha ucuza geliyor. Onların parçalarını değiştirip sipariş vermek daha mantıklı.

2. el bakarım dersen daha ucuz ve mantıklı olur tek tek parça almak.
2.el tek tek alma fikri mantıklı geliyor aslında ama yapabilecek kadar anlamıyorum bu işten sanırım hazıra yönelicem mecburen bakalım

Bu bütçe içerisinde çok mümkün değil gibi maalesef.
30.000TL gibi bir bütçe giriş bir sistem seviyesine denk geliyor. Dikkat etmeniz gereken konular bence şunlar.
30.000TL giriş bir bütçe ancak DDR5 için gayet yeterli, DDR5 bir sistem olmasına dikkat edilmeli.
Anakart mATX olmamalı, mümkünse ATX anakart almasınız, ileride RAM arttırımı için önemlidir.
PCIe 5.0 anakart bu bütçelerde bulamazsınız, bundan dolayı 4.0 olmasına dikkat edin.
RAM'ler en az 32 GB olmalı ve 6000MHz tercih sebebi olmalı.
SSD 1 TB olursa güzel olur. Yine de iyi bir sistem yakalarsanız 500GB'da olabilir. Sonuçta SSD değiştirilebilen bir parçadır.
PSU'nun sertifikasına ve watt değerine dikkat edin. C4 gibi PSU tüm sistemi patlatır, paranıza yazık olur.
Mümkünse en az Gold +80 sertifikasına sahip olan bir PSU olmalı. Tam modüler olması güzel olur.
Hazır sistem öneriniz var mı 27-28 gibi bir fiyata

2.el tek tek alma fikri mantıklı geliyor aslında ama yapabilecek kadar anlamıyorum bu işten sanırım hazıra yönelicem mecburen bakalım

Maalesef.

Bu durumda şuna bakacaksın, görece pahalı parçaları hazır sistemde kendi toplayacağından üst segment bulabiliyor musun? SSD RAM Power gibi nispeten daha ucuz parçaları zamanla değiştirmek daha kolay. Kendin topladığında GPU ve işlemciden segment düşeceksen hazır sisteme yönelmen daha mantıklı. Yok eş değer ürünler alabilirim dersen kendin topla.
Hazır sistem öneriniz var mıdır?

Önceden kullandığım laptop için bir ssd sipariş vermiştim, alacağım sistemde 500 gb olur bir de kendi aldığım 500 gb ssdyi takarım toplam 1 tb yaparım olarak düşündüm. Bir de attığınız sistemin bir alt seviyesi bir sistem ne olur
Nasıl yani anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı