Hazır sisteme parça önerisi

mert_tr52

Centipat
Arkadaşlar merhabalar. CPU: AMD Ryzen 3 3100, GPU: ASUS Dual Radeon RX 5500 XT 4 GB, anakart: ASUS Prime A320M-F, RAM: Corsair Vengeance 3000MHz 8 GB, SSD: a-data SU630 240GB, kasa: Corsair Carbide SPEC-05 550W 80+. Bu sistemi kullanıyorum ama böyle hem görünüş açısından güzel olmasını istiyorum hem performans anlamında bir tık daha güzel olmasını istiyorum. Kasamı MSI MAG Forge 100R, anakartımı ASUS TUF B450M PLUS, RAM'lerimi Team t-force Delta RGB, 1 adet 500GB HDD olarak değiştirmek istiyorum ama hani bakınca çok zahmetli gibi duruyor hani şu anki parçaları sat yenisini al birleştir falan biraz zahmetli duruyor. Tabi bunları hemen yapmayacağım yazın çalıştığımda düşünüyorum. Sizce şu anki sistemi satıp hazır sistem almalıyım veya tek tek mi toplamalıyım yoksa saydığım parçaları alıp mı yapmak daha mantıklı. Önerilerinize son derece açığım arkadaşlar burada şu yanlışın var şunu böyle yapabilirsin diyebilirsiniz çok mutlu olurum. Hem görüntü anlamında hem de performans anlamında güzel olmasını isterim. Gereksiz veya gerekli gördüğünüz bir parça varsa buyurun konuşalım. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD değiştirin. Sağlığı hızlı bitiyor diye biliyorum ve sizdekinde sağlık az olabilir bu yüzden şu SSD'ye geçseniz iyi olur.
Kasa seçimi güzel. Anakart pahalı onun parasına B550 serisine geçebilirsiniz.
Gigabyte B550M-S2H AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
RAM olarak 3600MHz geçme imkanı varken 3200'de kalmayın. Ama görsellik önemli ise RGB alabilirsiniz.
Neoforza 8 GB 3600 MHz DDR4 CL19 NMUD480E82-3600DB11 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Sisteminizi satmaya gerek yok. Sistem güncel sadece anakart düşük kalmıştı ve B550 önerdim zaten. Hayırlı olsun.

SSD değiştirin. Sağlığı hızlı bitiyor diye biliyorum ve sizdekinde sağlık az olabilir bu yüzden şu SSD'ye geçseniz iyi olur.
Gigabyte B550M-S2H AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
RAM olarak 3600MHz geçme imkanı varken 3200'de kalmayın. Ama görsellik önemli ise RGB alabilirsiniz.
Neoforza 8 GB 3600 MHz DDR4 CL19 NMUD480E82-3600DB11 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Sisteminizi satmaya gerek yok. Sistem güncel sadece anakart düşük kalmıştı ve B550 önerdim zaten. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim hocam değerli fikirleriniz için.

Bir de şey sormak istiyorum. Adata SSD kullanıyorum ama kronik sorunlu diyorlar. Sizce önerdiğiniz SSD ile değiştirmeli miyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı