@Hells Bells Ölücüler değildir onlar Zira bu forumda sıfırını alıp kullanmadan 1500’e satan da var. Zaten sıfırı indirimle 1300TL seviyelerine düşmüştü.
Eskilerden beri hazır sisteme karşıyımdır. Zamanında PRO2000 adı altında ne makıneler satıldı yeni genc arkadaslar bilmez belki... İçinde en dandik Ecs Biostar 478-775 pin anakartlarla millete dayayıp geçtiler. 4 gb ddr2 destekleyen anakartla 512 mb ramleri dayanıp dayanıp geciyorlardı.. EE millet ne bilsin.. TOPLAMA BİLGİSAYAR denildimmi kötü bilgisayar algısı vardı millette.
Makine toplama meşaketli iş arkadaşlar. Hangi parça hangi parçayla daha uyumlu olur. PSU seçiminde bile kullanacağın parçaların güç hesaplamasını yapan siteler var. kısacası toplama makıneden asla ve asla şaşmam. HAZIR SİSTEM DÜŞMANIYIM.
3k param vardı 2500 pc hocasının kasasını aldım 500 tl monitor aldım lg 75hz. Yapabilecek bir şey yok. Üstüne koymamın mümkünatı yok öğrencisin üniversite çok masraf var. Şöyle düşündüm 1 sene veya 2 sene sonra anakartla işlemci değişirim sonra ekran kartı. Bazen hazır sistemler işimize yarıyo. Psu arızası felan olursa sorumlulukları üstüme almam. Ben hata yapmadıysam. Ürünler garantili geliyor sonuçta.
3k param vardı 2500 pc hocasının kasasını aldım 500 tl monitor aldım lg 75hz. Yapabilecek bir şey yok. Üstüne koymamın mümkünatı yok öğrencisin üniversite çok masraf var. Şöyle düşündüm 1 sene veya 2 sene sonra anakartla işlemci değişirim sonra ekran kartı. Bazen hazır sistemler işimize yarıyo. Psu arızası felan olursa sorumlulukları üstüme almam. Ben hata yapmadıysam. Ürünler garantili geliyor sonuçta.
PSU'nun arıza yapması önemli değil sorun PSU'nun parçalarını bozması, yanması ve tabii ki 200TL'ye aldığın PSU'nun parçalarının masrafını karşılayacak hali de yok
PSU'nun arıza yapması önemli değil sorun PSU'nun parçalarını bozması, yanması ve tabii ki 200TL'ye aldığın PSU'nun parçalarının masrafını karşılayacak hali de yok
İmzamda bulunan sistemde kullandığım GPU ve PSU markası ve modeli belli. 250 TL'lik ekran kartı kullanırken, 500 TL'lik PSU kullanıyorum. Acaba neden ? Adamlar aslında ucuz sistem satmıyorlar. Tercih edilmeyen ve piyasada yaygın olmayan parçaları sistemlere ekliyorlar. Ayrıca dikkatli incelerseniz, ürün yükseltirken fiyat birden uçuyor. Mesela 512 gb SSD'yi 256 gb düşürmek istersen sadece 30-40 TL indirim yapılıyor. QP bu kategoriye dahil değil. QP kaliteli bileşenler kullanıyor ama bana hitap etmiyor. O paraları verdikten sonra zaten ben topluyorum. Hazır sistemin mantığı toplu aldığın için ucuz olmasıdır. Bizim ülkemizde, satılmayan ürünü yasla gitsin tüketiciye.
@Hells Bells Ölücüler değildir onlar Zira bu forumda sıfırını alıp kullanmadan 1500’e satan da var. Zaten sıfırı indirimle 1300TL seviyelerine düşmüştü.
Aynen black fridayde düştü de ben ondan bir hafta önce 1700'e almıştım yine KDV indiriminden kullanmadan satıp RTX veya 5700 XT geçmeyi düşünüyordum 1350'ye falan düşmüş 1350'yede satamam.