Hazır su önerisi

O zaman bende size bilgi vereyim, suların ph değeri 0 ile 14 arasında değişir ve ideali 7'dir yani nötrdür. 7'nin altındaki değerler asidik ve 7'nin üzerindeki değerler ise alkalidir. İnsanlara tüketilmesi tavsiye edilen oran ise 6,5 ile 8,5 arasıdır. Genel olarak bilim insanları sürekli içim için ph değeri 8'i geçmeyen suları tercih etmenizi tavsiye eder, çünkü 8'den fazlası gereğinden fazla alkali su içmeye girer bu da uzun tüketimde karşınıza vücudun asit dengesinin bozulması, ishal, kusma, karın ağrısı, uykusuzluk vb. durumlara yol açar. Ek olarak alkali yani 7'nin üstünde günde en fazla 1-2 litre su içmeniz önerilir, hamileler veya emzirenler için alkali su içilmesi tavsiye edilmez. İdeal ph değerinin 7 olduğunu varsayarsak sürekli olarak tüketeceğiniz su 7 ile 8 arası olması gerekiyor.

Dünya sağlık örgütü en ideal içme suyu ph değerinin 7,5 ve 8,5 arası olması gerektiğini söylüyor. Avrupa Birliği 15 fs sertlik dsö 10 fs sertlik derecesini tavsiye ediyor.

Bilim insanları derken ve 8 ph değerini geçmeyen suları tavsiye etmesiyle ilgili kaynağı paylaşabilir misiniz?
Ph 7'den aşağısı asidik su oluyor ve asit dengesini bozulması ve söylediğiniz etkileri yapıyor.
8 üstü için öyle bir şey görmedim duymadım bir aralar fazlasıyla araştırmalar yapmıştım.

Alkali suyun, yüksek tansiyon, şeker hastalıklarına faydalı olduğunu gösteren raporlar da bulunmaktadır. Hatta alkali suyun mide ekşimesine sebep olan bir enzimi kalıcı olarak etkisiz hale getirmesinden kaynaklı, reflü hastalığı olan kişilerin Ph'ı 8.8 olan alkali su tüketmekten fayda görebileceği, potansiyel semptomlarının azalacağı ileri sürülmektedir.

Bununla beraber, bazı araştırmalara göre mineral ve elektolit açısından zengin olan alkali su irritabl bağırsak sendromu olan insanlar için de faydalı olabilir. Bazı kaynaklarda ph değeri 8,5 ila 10 arasında olan içme suyunun bu sendroma iyi geleceği söylenmektedir ve hatta kanıtlanmıştır. Alkalinite açısından, Ph'ı 8, 5'in üzerinde su içmek için güvenli olabilir ancak bazı kaynaklara göre ise bu ph değerindeki suyun tadı acı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı