Dediğim gibi 9600X'de güzel bir alternatif ama sanırım bu kadar para vermişken 9700X'i almamak mantıklı olmaz, yine de 3600 TL'yi monitöre vermek de mantıklı olabilir, işin komiği hobi olarak 3D modelleme yapıyorum, şimdi 2 saatte bunların arasında karar vereceğim
Hocam Thermalight'ın bu soğutucuya göre üstün bir yanı var mı?44 bine 7800XT alınır. Ben masaüstü piyasasını pek bilmem ama bu alınabilir. @efebatiin
Anakartı B650M-B yapıp, RAM'leri 2x16 yapıp ve SSD'yi 1TB yapıp alabilirsin.
Soğutucu olarak da sıvı soğutucu ya gerek yok bu soğutucu birçok sıvı soğutucudan daha iyi.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Attığım soğutucu daha iyi onu alın.Hocam Thermalight'ın bu soğutucuya göre üstün bir yanı var mı?
Bu grafiklerde thermalright daha iyi gözüküyor.
Review: AK400 vs Peerless Assassin 120 CPU Coolers
Compares DeepCool AK400 to the Thermalright using the Peerless Assassin 120 . Tests are done across different CPU loads and fan speeds and machine learning is used to help break down the performance.pcanalytics.com
Hazır sistemler genelde dandik ürünlerden toplanır, bu yüzden ucuzdur. Faz-nötr, al götür.
X3D teknolojisine sahip AMD işlemci alın, 7800x3D çok güzel. Karşısına da güzel F/P bir GPU ve saz arkadaşları.
Hazır sistemler genelde dandik ürünlerden toplanır, bu yüzden ucuzdur. Faz-nötr, al götür.
X3D teknolojisine sahip AMD işlemci alın, 7800x3D çok güzel. Karşısına da güzel F/P bir GPU ve saz arkadaşları.
Tabi dandik olmayan alternatiflerine yükseltince fiyat da onunla birlikte artıyor, ancak iyi bir sistem bulduğumu düşünüyorum, +4000 daha verip 9700X'den 7800X3D ye yükseltmem mümkün ama 9800XT için 9700X'in yeterli olduğu kanaatindeyim, hatta daha düşük bir CPU almayı düşünüyordum. 9700X yeterli değil mi sizce? (2k monitör olacağım o yüzden CPU'ya fazla yük düşmeyecek.)Hazır sistemler genelde dandik ürünlerden toplanır, bu yüzden ucuzdur. Faz-nötr, al götür.
X3D teknolojisine sahip AMD işlemci alın, 7800X3D çok güzel. Karşısına da güzel f/p bir GPU ve saz arkadaşları.
Teşekkürler. Alıp birleştirdikten sonra geri bildirim yapacağım, umarım birleştirirken bir şeye zarar vermem.Attığım soğutucu daha iyi onu alın.
Alakası bile yok sistemin içinde hangi bileşenlerin kullanıldığına bakabiliyoruz zaten? 7800x3D işlemcili güzel bir sistem alınamaz bu bütçede. İşlemci tek başına 16K zaten.
Alakası bile yok sistemin içinde hangi bileşenlerin kullanıldığına bakabiliyoruz zaten? 7800x3D işlemcili güzel bir sistem alınamaz bu bütçede. İşlemci tek başına 16K zaten.
Tabii dandik olmayan alternatiflerine yükseltince fiyat da onunla birlikte artıyor, ancak iyi bir sistem bulduğumu düşünüyorum, +4000 daha verip 9700X'den 7800x3D ye yükseltmem mümkün ama 9800XT için 9700X'in yeterli olduğu kanaatindeyim, hatta daha düşük bir CPU almayı düşünüyordum. 9700X yeterli değil mi sizce? (2K monitör olacağım o yüzden CPU'ya fazla yük düşmeyecek.)
9700X bayağı eziyor 7800x3D'yi daha pahalı olmasını anlamadım.AMD Ryzen 7 9700X vs Ryzen 7 7800X3D: performance comparison
We compared 8-core AMD Ryzen 7 9700X (3.8 GHz) against Ryzen 7 7800X3D (4.2 GHz) in games and benchmarks. Find out which CPU has better performance.nanoreview.net
Sistemde tek dandik denilebilecek parçalar soğutucu ve PSU kaldı, PSU 650W ucu ucuna olsa da yeter diye düşünüyorum, soğutucuyu sonradan zaten alacağım.
Teşekkürler. Alıp birleştirdikten sonra geri bildirim yapacağım, umarım birleştirirken bir şeye zarar vermem.
Eyvallah hocamHocam sizin bütçenin maşallahı var sürekli artıyor. 7800x3D sadece oyunda daha iyi performans veriyor diğer konularda 9700X daha iyi.
Ben bu yorumu bütçeye veya paylaşılan sistemlere bakarak yapmadım. "Genelde" diye bahsettim.Alakası bile yok sistemin içinde hangi bileşenlerin kullanıldığına bakabiliyoruz zaten? 7800x3D işlemcili güzel bir sistem alınamaz bu bütçede. İşlemci tek başına 16K zaten.
Tabi dandik olmayan alternatiflerine yükseltince fiyat da onunla birlikte artıyor, ancak iyi bir sistem bulduğumu düşünüyorum, +4000 daha verip 9700X'den 7800X3D ye yükseltmem mümkün ama 9800XT için 9700X'in yeterli olduğu kanaatindeyim, hatta daha düşük bir CPU almayı düşünüyordum. 9700X yeterli değil mi sizce? (2k monitör olacağım o yüzden CPU'ya fazla yük düşmeyecek.)
9700X baya eziyor 7800X3D'yi daha pahalı olmasını anlamadım.AMD Ryzen 7 9700X vs Ryzen 7 7800X3D: performance comparison
We compared 8-core AMD Ryzen 7 9700X (3.8 GHz) against Ryzen 7 7800X3D (4.2 GHz) in games and benchmarks. Find out which CPU has better performance.nanoreview.net
Sistemde tek dandik denilebilecek parçalar soğutucu ve PSU kaldı, PSU 650W ucu ucuna olsa da yeter diye düşünüyorum, soğutucuyu sonradan zaten alacağım.
Teşekkürler. Alıp birleştirdikten sonra geri bildirim yapacağım, umarım birleştirirken bir şeye zarar vermem.