Hazır ve toplama bilgisayarlar arasındaki fiyat farkı nedir?

44 bine 7800XT alınır. Ben masaüstü piyasasını pek bilmem ama bu alınabilir. @efebatiin

Anakartı B650M-B yapıp, RAM'leri 2x16 yapıp ve SSD'yi 1TB yapıp alabilirsin.

Soğutucu olarak da sıvı soğutucu ya gerek yok bu soğutucu birçok sıvı soğutucudan daha iyi.

Hocam Thermalight'ın bu soğutucuya göre üstün bir yanı var mı?

Bu grafiklerde thermalright daha iyi gözüküyor.

Hocam Thermalight'ın bu soğutucuya göre üstün bir yanı var mı?

Bu grafiklerde thermalright daha iyi gözüküyor.
Attığım soğutucu daha iyi onu alın.

Hazır sistemler genelde dandik ürünlerden toplanır, bu yüzden ucuzdur. Faz-nötr, al götür.

X3D teknolojisine sahip AMD işlemci alın, 7800x3D çok güzel. Karşısına da güzel F/P bir GPU ve saz arkadaşları.

Alakası bile yok sistemin içinde hangi bileşenlerin kullanıldığına bakabiliyoruz zaten? 7800x3D işlemcili güzel bir sistem alınamaz bu bütçede. İşlemci tek başına 16K zaten.

Hazır sistemler genelde dandik ürünlerden toplanır, bu yüzden ucuzdur. Faz-nötr, al götür.

X3D teknolojisine sahip AMD işlemci alın, 7800x3D çok güzel. Karşısına da güzel F/P bir GPU ve saz arkadaşları.

Alakası bile yok sistemin içinde hangi bileşenlerin kullanıldığına bakabiliyoruz zaten? 7800x3D işlemcili güzel bir sistem alınamaz bu bütçede. İşlemci tek başına 16K zaten.

X3D teknolojisine sahip AMD işlemci alın, 7800X3D çok güzel. Karşısına da güzel f/p bir GPU ve saz arkadaşları.
Tabi dandik olmayan alternatiflerine yükseltince fiyat da onunla birlikte artıyor, ancak iyi bir sistem bulduğumu düşünüyorum, +4000 daha verip 9700X'den 7800X3D ye yükseltmem mümkün ama 9800XT için 9700X'in yeterli olduğu kanaatindeyim, hatta daha düşük bir CPU almayı düşünüyordum. 9700X yeterli değil mi sizce? (2k monitör olacağım o yüzden CPU'ya fazla yük düşmeyecek.)
9700X baya eziyor 7800X3D'yi daha pahalı olmasını anlamadım.

Sistemde tek dandik denilebilecek parçalar soğutucu ve PSU kaldı, PSU 650W ucu ucuna olsa da yeter diye düşünüyorum, soğutucuyu sonradan zaten alacağım.
Attığım soğutucu daha iyi onu alın.

Teşekkürler. Alıp birleştirdikten sonra geri bildirim yapacağım, umarım birleştirirken bir şeye zarar vermem.

Tabii dandik olmayan alternatiflerine yükseltince fiyat da onunla birlikte artıyor, ancak iyi bir sistem bulduğumu düşünüyorum, +4000 daha verip 9700X'den 7800x3D ye yükseltmem mümkün ama 9800XT için 9700X'in yeterli olduğu kanaatindeyim, hatta daha düşük bir CPU almayı düşünüyordum. 9700X yeterli değil mi sizce? (2K monitör olacağım o yüzden CPU'ya fazla yük düşmeyecek.)
9700X bayağı eziyor 7800x3D'yi daha pahalı olmasını anlamadım.

Sistemde tek dandik denilebilecek parçalar soğutucu ve PSU kaldı, PSU 650W ucu ucuna olsa da yeter diye düşünüyorum, soğutucuyu sonradan zaten alacağım.

Teşekkürler. Alıp birleştirdikten sonra geri bildirim yapacağım, umarım birleştirirken bir şeye zarar vermem.

Hocam sizin bütçenin maşallahı var sürekli artıyor. 7800x3D sadece oyunda daha iyi performans veriyor diğer konularda 9700X daha iyi.

Hocam sizin bütçenin maşallahı var sürekli artıyor. 7800x3D sadece oyunda daha iyi performans veriyor diğer konularda 9700X daha iyi.
Eyvallah hocam :D, çalışıyoruz o yüzden en kötü gelecek ay'a bırakırım bir kısmını. Ama kapatabildiğim kadar ucuza kapatmaya çalışıyordum. Ölücülük var biraz :D. Şu anda tüm kasayı 47kya yuvarlayablidim, soğutucu ve monitöre sonra bakacağım. PSU dışında fıstık gibi oldu.

2-3 siteye baktım hepsi 9700X'i övmüş, olsun 7800X3D'den alacağım 10 fps'i de almayıvereyim.

Ben bu yorumu bütçeye veya paylaşılan sistemlere bakarak yapmadım. "Genelde" diye bahsettim.

Tabi dandik olmayan alternatiflerine yükseltince fiyat da onunla birlikte artıyor, ancak iyi bir sistem bulduğumu düşünüyorum, +4000 daha verip 9700X'den 7800X3D ye yükseltmem mümkün ama 9800XT için 9700X'in yeterli olduğu kanaatindeyim, hatta daha düşük bir CPU almayı düşünüyordum. 9700X yeterli değil mi sizce? (2k monitör olacağım o yüzden CPU'ya fazla yük düşmeyecek.)
9700X baya eziyor 7800X3D'yi daha pahalı olmasını anlamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mevzu çünkü işlem gücü değil, işlem gücü olarak elbette 9700X daha iyidir, X3D oyunlar için ekstra cache belleği sunar ve buda onu öne geçirir. Üstteki videoyu izleyerek değip değmeyeceğine sen karar vereceksin artık. 6900XT, 7800XT gibi üst seviyelerden bir şeyler değil de 7700 XT takmayı düşünüyorsan 7600 sınırda bir performans verir, nadiren darboğaz yapabilir ve bence yeterlidir. Ama ileride daha iyi bir GPU düşünürsen geçici bir işlemci için uygun.

Bence GPU 'yu ikinci el al, ben öyle yaptım, bugün 12-15 bin liraya ikinci el 6900XT, 7800XT var. Ben güvenilir bir yerden, referanslı birinden aldım, termal bakımını Honeywell PTM7950 ile yaptım, güzel temizledim. Köpek gibi yara yara gidiyor her oyuna, saz arkadaşı da 7800X3D, fazlasıyla yetiyor. Tek sorunu biraz fazla elektrik harcıyor ama aslan besleyen yemini düşünmez. :) GTA 6 çıkınca GPU 'yu güncellemeyi belki düşünebilirim, fakat 6900XT bile fazlasıyla yeterli olacak gibi gözüküyor, duruma ve durumuma bağlı. :)

20231211_032222.jpg

Son düzenleme:
@YüzbaşıJohnPrice @efebatiin
Kasayı aldım, yardımlarınız için teşekkürler. Acaba Hazır Kasa olduğu için arkadaşın dediği gibi dandik ürün veya 2. El gibi durumlar söz konusu olur mu, ilk el olduğundan emin olabilir miyim? Sinerji güvenilir midir bu konuda (araştırma yaptım hem iyi yorumlar hem kötü yorumlar var. )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı