Hazırlık muafiyet sınavını geçemezsem KYK bursum kesilir mi?

burka897

Hectopat
Merhabalar. Zorunlu hazırlık okuyorum, ilk senem ve KYK'den burs alıyorum. Bu dönem sonunda yapılacak muafiyet sınavına gireceğim ve geçeceğimi düşünüyorum ama olur da geçemezsem ve ikinci dönemde hazırlığa devam edersem bu sınıf tekrarı ya da başarısızlık olarak değerlendirilir mi? Bursum kesilir mi bilgisi olan var mıdır?

Arkadaş dönem sonunda yapılan muafiyet sınavından bahsetmiş. Bursu kesilmez. Sene sonunda yapılacak olan Proficiency sınavından kalırsa bursu kesilir. Muafiyet sınavlarından kalınmasının KYK bursunun kesilmesine neden olması mümkün değil. Zaten zorunlu olarak alıyorsunuz. Sadece muafiyeti belki ara dönemde atlar 1 dönem az okursunuz diye yapıyorlar. Başarısız olmanız başarı durumunuza etki etmiyor. Yanlış bilgi vermeyin. Ben de hazırlık okudum.
Açıklayıcı oldu teşekkürler.Peki kayıt dondurmayla ilgili bir bilginiz var mı?

Yeri gelmişken sorayım. Bizde bahar dönemi sonu, yaz sonu ve sonbaharın başında 3 sınav var diğer sene başlamadan. Sonbaharın başındaki sınavda geçsem burs kesilmiş oluyor mu?

Arkadaş dönem sonunda yapılan muafiyet sınavından bahsetmiş. Bursu kesilmez. Sene sonunda yapılacak olan proficiency sınavından kalırsa bursu kesilir. Muafiyet sınavlarından kalınmasının KYK bursunun kesilmesine neden olması mümkün değil. Zaten zorunlu olarak alıyorsunuz. Sadece muafiyeti belki ara dönemde atlar 1 dönem az okursunuz diye yapıyorlar. Başarısız olmanız başarı durumunuza etki etmiyor. Yanlış bilgi vermeyin. Ben de hazırlık okudum.

Hocam dönem sonu sınavından kalıp ağustos da yapılacak yokdille geçersek bursumuz kesilir mi? Lütfen cevap verir misiniz?

Neyse ki ilk sınavda 83 alarak geçtim, düşünmeme gerek kalmadı

Yeri gelmişken sorayım. Bizde bahar dönemi sonu, yaz sonu ve sonbaharın başında 3 sınav var diğer sene başlamadan. Sonbaharın başındaki sınavda geçsem burs kesilmiş oluyor mu?
Neyse ki ilk sınavda geçtim de kafa yormaya gerek kalmadı. Öğrendiğime göre yeni döneme 1.sınıf olarak başlıyorsan kesilmiyormuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı