Hazırlık sınıfında kaldıktan sonra yatay geçiş

ÜlgenHan

Megapat
Merhabalar. 21 yaşındayım. Hazırlık sınıfında başarısız oldum. 1 yıl daha hazırlık okursam çok uzun sürecekmiş gibi geliyor. Geçsem de ileride başaramamaktan da korkuyorum açıkcası.(Dilden dolayı dil Almanca (ciddi düzeyde yazın kendimi geliştirdim fakat kalmanın psikolojisi korku veriyor)) Yatay geçişle puanımda bir çok bölüme yetersiz. En azından okuduğum üniversitede. Başka bir üniversiteye gidecek maddi gücüm bulunmamakta.

Aslında okuduğum bölümü çok seviyor çok ilgiliyim fakat dil ve ülkedeki iş imkansızlıkları beni çok korkutuyor. Sağlık sorunları da hepten her şeyden uzaklaştırıyor. (Bölümüm Arkeoloji)
Tercih edebileceğim bölümler:

1.Feslefe i.ö
2.Tarih i.ö
3.Sanat tarihi
(lisede bilişim teknolojileri meslek lisesinde okudum. (ek puanla bu iki bölüme yerleşe biliyorum sanırım.)
4.Grafik tasarım önlisans
5.Tıbbi dökümasyon ve sekreterlik ön lisans.
6.Ekonometri i.ö
7. Yada Kütahya ve benzeri illerde Siyaset bilimleri ve uluslar arası ilişkiler.

İkinci öğretimlerde öğrenim kredisi alabilir miyim i.ö harçlarını ödemek için?

Lütfen bana bir akıl verin okulu bırakıp açıktan mı devam etmeliyim?

Yoksa okuduğum bölüme devam mı etmeliyim 21 yaş her şey için çok mu geç?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikli olarak 12.sınıf sonra mı kazandın okulu? Diğer bir sorum ise hazırlıktan kalman doğal bir şey yaz okulu var, şartlı geçme olayları var ayrıca tekrar başlarsan yıl içerisinde tekrar sınav yapabileceklerini düşünüyorum en azından dönem ortası. Şayet dönem ortası hazırlığı geçersek diğer dönem 1.sınıf 2.döneminden devam edersin ve basit dersleri alabilirsin. Ayrıca üstten dersler alarak da son senede 1.dönem 1 ders 2. dönem 1 ders bırakarak son senende çalışmaya da başlayabilirsin.

Dostum öncelikli olarak 12.sınıf sonra mı kazandın okulu? Diğer bir sorum ise hazırlıktan kalman doğal bir şey yaz okulu var, şartlı geçme olayları var ayrıca tekrar başlarsan yıl içerisinde tekrar sınav yapabileceklerini düşünüyorum en azından dönem ortası. Şayet dönem ortası hazırlığı geçersek diğer dönem 1.sınıf 2.döneminden devam edersin ve basit dersleri alabilirsin. Ayrıca üstten dersler alarak da son senede 1.dönem 1 ders 2. dönem 1 ders bırakarak son senende çalışmaya da başlayabilirsin.
Hayır malesef 21 yaşındayım. Bazı sorunlar sebebi ile geç başladım.

Sizce lisanstan önlisans a geçersem hata yapmış olur muyum? Tıbbi dökümasyon ya da lojistik benzeri bölümler
Hayır malesef 21 yaşındayım. Bazı sorunlar sebebi ile geç başladım.

Sizce lisanstan önlisans a geçersem hata yapmış olur muyum? Tıbbi dökümasyon ya da lojistik benzeri bölümler

Özür dilerim sürekli rahatsız ediyorum ama kafayı yemek üzereyim. Arkeoloji devam etsem işsizim büyük olasılıkla bundan korkuyorum. 2 yıllık olarak muhasebe, tıbbi dökümasyon ve Sekreterlik ve lojistik sizce hangisi daha iyi bölüm veya önere bileceğiniz?

Birde dış ticaret

Son düzenleme:
Dostum öncelikle şunu söyleyebilirim. Lojistik çok rağbet gören bir bölüm. Kendim Uluslararası Lojistik Yönetimi okudum şuan farklı bir iş yapıyorum askerden yeni geldim başvurulara başladım. Nereye seçersen seç ne yazık ki okuyan adamdan tecrübe istiyorlar ve yeni başlayan statüde alımlar neredeyse çok az buna dikkat etmelisin. Ne yapabilirsin? Dış ticaret veya lojistik okursan sürekli staj ve gönüllü olarak çalışmanı tavsiye ederim ancak bu şekilde iyi bir noktaya gelebilirsin elbette bir de dil. İngilizce şart 2.dil de tercih edilirsin.

Dostum öncelikle şunu söyleyebilirim. Lojistik çok rağbet gören bir bölüm. Kendim Uluslararası Lojistik Yönetimi okudum şuan farklı bir iş yapıyorum askerden yeni geldim başvurulara başladım. Nereye seçersen seç ne yazık ki okuyan adamdan tecrübe istiyorlar ve yeni başlayan statüde alımlar neredeyse çok az buna dikkat etmelisin. Ne yapabilirsin? Dış ticaret veya lojistik okursan sürekli staj ve gönüllü olarak çalışmanı tavsiye ederim ancak bu şekilde iyi bir noktaya gelebilirsin elbette bir de dil. İngilizce şart 2.dil de tercih edilirsin.
Yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Sizce lisanstan önlisans a geçmek hata olur mu ? Kafam çok karışık mantıklı düşüne miyorum. Özür dilerim sizi de sürekli rahatsız ediyorum

Şöyle aslında eğer o 2 seneyi deneyim ile kapatabilirim derseniz harika olur tabi lisans mezunu alan birçok şirket de var. Bu 2 yıl içinde ve sonraki 2 yıl ne yaptığınıza bağlı. Sadece 2 yıl okuyup geçerseniz kötü. Fakat 2 yıl okuyup dilini geliştirip, ayrıca gönüllü olarak staj yaparsan ortalama 6 ay ile 1 yıl bu epey bir avantaj olacaktır. Sonraki 2 yılda da o şirkete başvurursan ve derdini anlatırsan onlar seni işe de alabilir. Bunlar tamamen şans işi. Yüksek lisans okuyup yine de iş bulamayan insanlar da var. Her şey senin elinde, DGS ile 4 yıllığa tamamlayabilirsin.

Şöyle aslında eğer o 2 seneyi deneyim ile kapatabilirim derseniz harika olur tabi lisans mezunu alan birçok şirket de var. Bu 2 yıl içinde ve sonraki 2 yıl ne yaptığınıza bağlı. Sadece 2 yıl okuyup geçerseniz kötü. Fakat 2 yıl okuyup dilini geliştirip, ayrıca gönüllü olarak staj yaparsan ortalama 6 ay ile 1 yıl bu epey bir avantaj olacaktır. Sonraki 2 yılda da o şirkete başvurursan ve derdini anlatırsan onlar seni işe de alabilir. Bunlar tamamen şans işi. Yüksek lisans okuyup yine de iş bulamayan insanlar da var. Her şey senin elinde, DGS ile 4 yıllığa tamamlayabilirsin.

Teşekkür ederim. Arkeoloji ile Türkiye de iş bulmam pek mümkün değil bu yüzden lisans korkutuyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı