Hazırlıktan bölüme geçiş nasıl işler?

alperenkrkmazzz

Hectopat
Hazırlık sınavından B2 alıp kalmıştım ve 2 ayda bitirdim ama 1. dönem derslerini alamayacağımı söylediler. Normalde şubata kadar boşum ve şubatta 2. döneme başlamam lazım. Bir şey yapmazsam bazı arkadaşlar dondurmakla ilgili bazı şeyler söylediler. Nasıl oluyor bu iş anlamadım. Dondurup seneye mi başlamalıyım? Yoksa şubatta 2. döneme başlamalı mıyım? Başlarsam ilk dönemi nasıl alacağım? Bir sürü şey var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen ders seçim dönemini geçtiğiniz için 2. döneme kadar boşsunuz. Bahar döneminde alabilmek için Güz döneminde geçmiş olmanız gereken ders varsa Bahar döneminde onları almadan 2. dönemin dersleriyle başlayacaksınız. Ondan sonra yaz okulunda mı ilk dönemi alırsınız yoksa ilk dönem dersleriniz hep bir yıl geriden mi gelir, kalan güz dönemlerine ekleyerek okul bitene kadar güz dönemlerinde fazla ders alıp (sınırı var) okul bitene kadar mı alırsınız size kalmış. Arkadaşlarınız da 1 yılda vermen gereken hazırlığı erken vermişsin 1 yıl kal, ikinci dönemden başlama düz başla diyor, o da yine tercih senin.

2. döneme başlarsam bu sene

1. sınıf 2. dönem görücem
2. senede 2. sınıf 1. dönemi görüp 1. sınıf 1. dönemi görücem
3. senede 3. sınıf 1. dönemi görüp 2. sınıf 2. dönemi görücem
4. senede 4. sınıf 1. dönemi görüp 3. sınıf 2. dönemi görücem
5. senede 1 dönem boş geçirip 4. sınıf 2. dönemini mi görücem doğru mu anladım

Tercih benim onu anladım da bu durumun ne gibi bir zorluğu olabilir çok zorlanır mıyım senin tavsiyen nedir?

Bahar dönemini aksatmamış oluyorsun ki bu yıl başlarsan, neden önümüzdeki sene bir önceki yılın bahar yılı derslerini alasın. 2. yıla geçtiğinde, 1. yıl güz dönemindeki derslerin kalacağı için, 2. yıl güz dönemi derslerini aldıktan sonra 1. yıldan da ekleme yaparsın. Atıyorum 30 kredi 2. yılın güz dönemi derslerini aldın, üniversite de alınabilecek kredi sınırından ötürü tahminen 15 kredi daha eklemene izin veriyordur 2-3 ders de 1. yıldan alırsın. Her yıl ekleye ekleye veya bir önceki 1. sınıfın derslerini ya da bir önceki sınıftan ders bırakarak ilerletirsin de biraz karışır mı bilmiyorum bölümüne de bağlı yani.

Yılı ikiye ayırıp, ben ilk yarısında 1. sınıfın 1. dönemini göreyim, ikinci yarısında 2. sınıfın 1. dönemini göreyim diye bir olay yok üniversitede. Akademik danışmanınla konuşman lazım, bazı dersleri alabilmek için bazı dersleri verebilmiş olmak gerekiyor mesela şartlı derslerin çoksa, alamadığın dersler yüzünden kendi sınıfındaki dönemindeki dersi de alamamazlığın olacak yine çorba olacak bölüme bağlı, şu an alamadığın derslere bağlı.

Sana bağlı ne yapmak istediğin. Sosyal açıdan etkisi de olabilir, bi 1. sınıflarla bi 2. sınıflarla derse giricen, her yıl ekleye ekleye alamadığın dersleri azaltmak istersen ek yük yapacak, falan filan dediğim gibi akademik danışmanınla konuşman lazım. Belki adam zaten tarih, mat2, türkçe gibi derslerin kalmış her yıl üstüne ekleterek 4 yılda bitirirsin diyecek, bilemeyiz

Bakındığımda öyle görmüştüm hiç benim durumumda olan birinin yazısını göremedim de evde kaldığım için dondurmak mantıklı gelmiyor dondurmazsam nasıl olur zor olur mu diye sorayım dedim yurtta kalsam dondururdum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…