Bahar dönemini aksatmamış oluyorsun ki bu yıl başlarsan, neden önümüzdeki sene bir önceki yılın bahar yılı derslerini alasın. 2. yıla geçtiğinde, 1. yıl güz dönemindeki derslerin kalacağı için, 2. yıl güz dönemi derslerini aldıktan sonra 1. yıldan da ekleme yaparsın. Atıyorum 30 kredi 2. yılın güz dönemi derslerini aldın, üniversite de alınabilecek kredi sınırından ötürü tahminen 15 kredi daha eklemene izin veriyordur 2-3 ders de 1. yıldan alırsın. Her yıl ekleye ekleye veya bir önceki 1. sınıfın derslerini ya da bir önceki sınıftan ders bırakarak ilerletirsin de biraz karışır mı bilmiyorum bölümüne de bağlı yani.
Yılı ikiye ayırıp, ben ilk yarısında 1. sınıfın 1. dönemini göreyim, ikinci yarısında 2. sınıfın 1. dönemini göreyim diye bir olay yok üniversitede. Akademik danışmanınla konuşman lazım, bazı dersleri alabilmek için bazı dersleri verebilmiş olmak gerekiyor mesela şartlı derslerin çoksa, alamadığın dersler yüzünden kendi sınıfındaki dönemindeki dersi de alamamazlığın olacak yine çorba olacak bölüme bağlı, şu an alamadığın derslere bağlı.
Sana bağlı ne yapmak istediğin. Sosyal açıdan etkisi de olabilir, bir 1. sınıflarla bir 2. sınıflarla derse giricen, her yıl ekleye ekleye alamadığın dersleri azaltmak istersen ek yük yapacak, falan filan dediğim gibi akademik danışmanınla konuşman lazım. Belki adam zaten tarih, mat2, Türkçe gibi derslerin kalmış her yıl üstüne ekleterek 4 yılda bitirirsin diyecek, bilemeyiz.