Çözüldü HC-06 modülü Arduino olmadan kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tornatezgahi

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam, HC-06 modülü almayı düşünüyorum fakat bir sorum var. HC-06 ile röle kontrol edeceğim ve MIT App inventor ile uygulama yapacağım. Arduino'ya para vermek istemiyorum. Sadece HC-06 besleyip yoluma devam etmek istiyorum.

Çözüm
Herkese selam, HC-06 modülü almayı düşünüyorum fakat bir sorum var. HC-06 ile röle kontrol edeceğim ve MIT App inventor ile uygulama yapacağım. Arduino'ya para vermek istemiyorum. Sadece HC-06 besleyip yoluma devam etmek istiyorum.
Hayir UART'a gore roleyi kontrol edebilecek bir cihaz hep lazim. UART'tan gelen veriye gore hareket edilecegi icin ATMEGA 8 de olsa lazim.
Hayir UART'a gore roleyi kontrol edebilecek bir cihaz hep lazim. UART'tan gelen veriye gore hareket edilecegi icin ATMEGA 8 de olsa lazim.

Çözüm
Şey, ben bu konularda biraz acemiyim de UART nedir?
Bu modulun RX ve TX pinleri var, UART arayuzu kullaniyor. UART'i da bir role ile direkt olarak kullanamazsiniz. UART'dan gelen veriyi okuyup ona gore karar verecek bir mikrokontrolcuye (bu durumda Arduino gibi bir cihaza) ihtiyaciniz var.

RX ve TX pinleri voltaj çıkışı vermez mi?

Ayrıca tek bir HC-06 3 tane lambayı kontrol etmeye yeter mi?
Hocam olay oyle degil, HC-06 her lambayi kontrol eder orasi sorun degil.

Olay su, RX ve TX UART ile iletisim kurmak icin, UART'in yaptigi yazi gondermek gibi bir sey "a" gonderirse ledi ac gibi seyler yapacaksiniz siz. Her roleyi ona gore kontrol edeceksiniz. Rolelerle calismadan bence biraz daha ogrenin, 220V sakaya gelmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı