HD 3430 sistemde yırtılmalar oluşmaya başladı

Seraphic_İnf

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
ATI Mobility Radeon HD 3430
Son aylarda biraz bilgisayarımın performansının düştüğünü hissediyordum. Ama bilgisayarım eski olduğu için bana öyle geliyordur deyip geçiyordum ama son zamanlarda 1080p video bile izleyemiyorum artık biligisayarıda öyle fazla yük bindirmediğim için fark etmiyordum bugün Minecraft yükledim eskiden yağ gibi akan oyun şu an aynı ayarlarda çok fazla yırtılmalar oluşuyor galiba artık bilgisayarın ömrü bitti ne yapmalıyım.

Sistemim
İşlemci - İntel Core 2 Duo p8600
Ekran Kartı - ATI Mobility Radeon HD3430
Ram-4GB
Laptopum - SONY VAVIO VGN-NS21Z

Her lapotpun bir ömrü vardır, senin dediğin gibi yapıp biraz kullanabilir ama sonuçta kaç sene önceki işlemci herşeyin bir ömrü var.
Ömür dediğin şeyin birçok tanımı var, mesela güncelleme desteği kesilen bir ekran kartının ömrü dolmuş diyebiliriz; bozulan bir kartın da ömrü dolmuş diyebiliriz. Ben arkadaş bilgisayarından daha fazla performans alsın diye öneride bulundum.

Ha ama işlerine yetiyorsa gerek yok ama arkadaş sıkıntılar yaşamaya başlamış belki termal macun ve fanları temizleyerek sorunu halledebilir ama uğraşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bütçesi varsa 10k bandında bir laptop alması mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı