HD 3450 sistem ne kadar eder?

@IustusVigilate bu sistem nasıl 2000 TL edecek anlatabilir misiniz?

HD3450, GT210'dan bile daha kötü bir ekran kartı. En babası 150 TL eder.

90 Watt TDP'li çift çekirdek Athlon? 50 TL'den fazla etmez. Fanıyla satarsan hadi 100 TL olsun.

4 GB DDR2 Ram? Hadi 100 TL etsin.

AM2 anakart? Neye yarar? 200-250 TL etsin.

Kasayla güç kaynağını kullanıcı belirtmemiş. Hadi ortalama bir şey söyleyip 300 TL diyeyim.

Bir SSD para eder. Onu da 350 TL sayayım senin için.

Böyle edeceği en baba 1200-1300 TL. Fiyat olarak tatmin ediyor değil mi? İş pratikte öyle değil maalesef. Bu paraya birinci nesil i3, i5 hadi bunları geçtim Core 2 Quad işlemcili en azından DDR3 kasa rahat bulunur. O yüzden fazla hayal kurmamak gerek. Ben de isterim bu kasa 2000 TL etsin kullanıcıya elle tutulur bir para versin ama etmez.

Elimde Athlon X4 630 işlemci var. Satamıyorum. Kimse yüzüne bile bakmıyor eski AMD'nin.
Eskilerden elimde kalan Asus M4A785TDV Evo anakartım var sıfır daha, kutusundan bile çıkarmıyorum yıllardır. Sıfır haliyle 300 TL fiyat biçtim Letgo'da 2-3 favoriden başka bir şey yok. Yok! Anca adamını bulacaksın bunun. Teoride güzel parçalar ama pratikte bana kalırsa hurdadan başka bir şey değil eski AMD.

Son düzenleme:
@IustusVigilate bu sistem nasıl 2000 TL edecek anlatabilir misiniz?

HD3450, GT210'dan bile daha kötü bir ekran kartı. En babası 150 TL eder.

90 watt TDP'li çift çekirdek Athlon? 50 TL'den fazla etmez. Fanıyla satarsan hadi 100 TL olsun.

4 GB DDR2 RAM? Hadi 100 TL etsin.

AM2 anakart? Neye yarar? 200-250 TL etsin.

Kasayla güç kaynağını kullanıcı belirtmemiş. Hadi ortalama bir şey söyleyip 300 TL diyeyim.

Bir SSD para eder. Onu da 350 TL sayayım senin için.

Böyle edeceği en baba 1200-1300 TL. Fiyat olarak tatmin ediyor değil mi? İş pratikte öyle değil maalesef. Bu paraya birinci nesil i3, i5 hadi bunları geçtim Core 2 Quad işlemcili en azından DDR3 kasa rahat bulunur. O yüzden fazla hayal kurmamak gerek. Ben de isterim bu kasa 2000 TL etsin kullanıcıya elle tutulur bir para versin ama etmez.

Peki hocam ben bu sistemi eldme çıkardım 1500TL'ye sattım diyelim bende de 250 TL var birikmiş. Ben bu 1750 TL'ye GTA 4 açan CS:GO açan bir sistem bulabilir miyim?

@imbaran böyle piyasanın...

Denk getirebilirseniz ikinci el APU işlemci bakın. 2200G olur, 2400G olur, 3. nesilleri olur fark etmez. Ben 2-3 ay önce 2000 TL'ye 2200G'li sistem almıştım bir yakınımın marketine. Dört dörtlük sistemdi. O zaman alınabiliyordu ama bugün alınamıyor. Yarın hiç alınamayacak, o yüzden bütçenizi elinizde tutun, arttırabildiğiniz kadar arttırın.

Ya da Letgo gibi alışveriş platformlarında uygün denk getirebilirseniz 3-4. nesil i3'lü, i5'li sistemler kovalayın. İkinci elde de ekran kartlarına artık zerre güvenmiyorum. Isıtıp ısıtıp millete satıyorlar, 1 hafta sonra kart yine perte çıkıyor. O yüzden benim fikrim APU'dan yanadır.

Sıfır almak isterseniz Athlon 3000G iş görür bir müddet.

@imbaran böyle piyasanın...

Denk getirebilirseniz ikinci el APU işlemci bakın. 2200G olur, 2400G olur, 3. nesilleri olur fark etmez. Ben 2-3 ay önce 2000 TL'ye 2200G'li sistem almıştım bir yakınımın marketine. Dört dörtlük sistemdi. O zaman alınabiliyordu ama bugün alınamıyor. Yarın hiç alınamayacak, o yüzden bütçenizi elinizde tutun, arttırabildiğiniz kadar arttırın.

Ya da Letgo gibi alışveriş platformlarında uygün denk getirebilirseniz 3-4. nesil i3'lü, i5'li sistemler kovalayın. İkinci elde de ekran kartlarına artık zerre güvenmiyorum. Isıtıp ısıtıp millete satıyorlar, 1 hafta sonra kart yine perte çıkıyor. O yüzden benim fikrim APU'dan yanadır.

Sıfır almak isterseniz Athlon 3000G iş görür bir müddet.

Hocam konularımda bir sistem var HD 6570 nasıldır diye 1600'e buldum size zahmet ediyorum gece gece bir bakar mısınız?

@imbaran Hem 1 GB hem de 2 GB modelini kullandım. Sistem detaylarını veya linkini paylaşırsanız bir göz atıp öyle yorum yapabilirim.
1649449186813.png

Buyrun.

@imbaran 6570 ile 6750 arasında hatırı sayılır bir fark var. 6570 ortalama bir kart. LoL, Valo tarzı keklik online oyunlarda 1080p Low 60 FPS rahat oynatır ama yer yer 900p ve 768p'ye düşürtebilir. En güzel yanı da zar zor ısınır.

HD6750'nin genelde GDDR5 modeli mevcut, DDR3 hali de var maalesef. Eğer GDDR5 ise R7 240'tan bir iki tık daha güçlüdür onu söyleyeyim.

Core 2 Quad 8300 de fena değil.

Ram 8 olabilirmiş o fiyata.

Son düzenleme:
@imbaran 6570 ile 6750 arasında hatırı sayılır bir fark var. 6570 ortalama bir kart. LoL, Valo tarzı keklik online oyunlarda 1080p Low 60 FPS rahat oynatır ama yer yer 900p ve 768p'ye düşürtebilir. En güzel yanı da zar zor ısınır.

R7 240 dengi bir kart değil 6750, R7 240'ı kolaylıkla geçen bir kart. Nereden baksan %20 daha iyi performans veren bir kart

Core 2 Quad 8300 da fena değil.

Ram 8 olabilirmiş o fiyata.
Güzel o zaman. Bu fiyata alınır. Şu lanet sistemi bi çıkarsam. Sağolun hocam gece gece yardım ettiniz. Hakkınızı helal edin.

@imbaran Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Direkt bu fiyata almayın, pazarlık edin. Fiyattan biraz kırsın. 4 GB Ram daha alacağınızı söyleyin. Diğer sisteminizdeki SSD'yi satmayın, onu bu sistemi alırsanız buna takarsınız ekstra masraf yapmazsınız tekrardan. O HDD'yi de kullanmayacaksanız aldığınız gibi satın.

@imbaran Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Direk bu fiyata almayın, pazarlık edin. Fiyattan biraz kırsın. 4 GB Ram daha alacağınızı söyleyin. Diğer sisteminizdeki SSD'yi satmayın, onu bu sistemi alırsanız buna takarsınız ekstra masraf yapmazsınız tekrardan. O HDD'yi de kullanmayacaksanız aldığınız gibi satın.
Şu sistemi çıkarıyım, derhal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı