HD 4850 overclock

Okanokiflz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende HD4850 var ve overclock yapmak istiyorum. Overclock ayarlarını nasıl ayarlasam oyunlarda biraz daha yardımı dokunur ?

Şu anki ayarlar:
Yüksek performanslı GPU saati: 625 Mhz (maks.700)
Yüksek performanslı bellek saati: 700 Mhz (maks.1200)

Şimdiden teşekürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
HD 6850 ile sonuna kadar attığımda ( 850 Mhz - 1200 Mhz ) 10 fps ile 5 fps arasında yükseliyor değer.

Sende 5 FPS civarında olur diye tahmin ediyorum. Bunun için sistemi zorlama . Unutma ki daha fazla performans daha fazla enerji ve ısı demektir.

Yani benim de sormak istediğim buydu. Fazla Fps yükselmeyecekse hiç zorlamayayım. :D Sağ ol.

Sistem zaten zarar görmez ekran kartına Catalyst Control Center ile overclock yaparken. Ekran kartına en ufak bir yük bindiğinde, ısındığında hemen kendini kapatır sistem. Eğer zorlanmadığın oyunlar yoksa overclock yapmaya gerek yok açıkcası. Örneğin 40 FPS oynadığın bir oyunu 50 FPS oynamanın ne anlamı var? Ki eğer diğelim bir oyunu 30 FPS oynuyorsun ve az bir şey sıkıntı çekiyorsun, o zaman overclock yaparsın 30 dan 35 FPS'ye yükseltmek oynanabilirliği artıracaktır.

Burada yazmış olduğum rehbere benzer şekilde BIOS'tan da saat frekanslarını düzenleyebilirsin. Fakat bunu kafana göre yapamazsın ;)

BIOS ile overclock yapmanın güzel yanı ayarların kalıcı olmasıdır. Kötü yanı ise kart bozulursa kurtarmak için epey çaba sarfetmen gerekir :( İkinci bir PCI arabirimli kart alıp kör flash yapmak vs vs.

Yani Catalyst Control Center yeterli oluyor. BIOS'tan yeni işlemciyi overclock yaparım.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı