HD 5450 - E7500 sistem görüntü verip çalışmıyor

Veiner

Decapat
Daha fazla  
RAM
DDR2 2x2
Ekran kartı
HD 5450 1 GB
Anakart
P5KPL AM-SE
İşlemci
E7500
Merhaba, Adana sıcağında bilgisayar kullanıcısıyım. Bilgisayarı kapatmadan önce yavaşlamıştı, bende dinlendirmek üzere bilgisayarı kapattım. Açmaya çalıştığımda ise işlemci fanı, ekran kartı ve PSU çalışıyordu. RAM'ler oksitlenmiş olabilir diye saymadım. Şu anda ne yapmam lazım?

Sorunu biraz daha açıklarmısınız.

Sorunu biraz daha açıklar mısınız?

Bilgisayarım sıcakladığı için yavaşlamıştı, bende dinlendirmek üzere bilgisayarımı kapattım. Aynı sorunu yaşıyordum fakat umursamadım yeniden başlatınca gidiyordu, lakin şimditamamen görüntü gitti. Anakartın tanıtım görseli geldikten sonra ekran kararıyor ve hiçbir etken çalışmıyor. Kasa da her şey yerli yerinde ve sorunsuz çalışıyor. Benim kanaatim HDD'den kaynaklı olduğu. RAM'lerin oksitlenme ihtimaline karşı silgi ile sildim fakat gene bir şey değişmedi. Ekran kartını sökemedim, gerçi sorun ekran kartından olsa hiç görüntü vermezdi. Abim BIOS pili ile alakalıdır diye BIOS pilini çıkartmamı söyledi bu da işe yaramadı. PSU horlarcasına hafif hafif ses çıkarıyor açılırken. Bu da içinde ki tozlardan kaynaklıdır galiba.

Büyük ihtimalle PSU'dan kaynaklı, PSU'yu temizlemeyi dene olmazsa başka bir PSU'da dene.

Az önce ekran kartını söküp üstünde biriken toz birikintilerini kulak çubuğu ile temizledikten sonra birkaç saniyeliğine BIOS'a girmeme imkan tanıyan bir ekran geldi.

Ekran kartına fön makinesı ve fırça ile tamamen temizle dene ama hala PSU'dan olma ihtimali var.

Ekran kartına fön makinesı ve fırça ile tamamen temizle dene ama hala PSU'dan olma ihtimali var.
Ekran kartını silgi ile silmek istedim gene birşey değiştirmedi. PSU'dan kaynaklı da olabilir çünkü açılırken bir aralar cızz diye bir ses geliyordu. Şu anda ise HDD'den şüpheliyim çünkü sata kablosu kırılacak derece de bükülmüş idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…