HD 5450 ile overclock yapılır mı?

Zamanında yapmıştım, yapılabiliyor. Eğer boşta fan girişiniz varsa pasif soğutmaya ek fan yaparsanız sorunsuzca kullanabilirsiniz.
 
Overclock herhangi bir sistem bileşenine giden akımın arttırılmasıdır. Bileşen daha çok ısınır ama yapabilicegi işlemleri daha da hizlı yapar eğer doğru yapılmaz ise parça aşırı ısıdan yanabilir yani OC yaparken gıdım gıdım arttırılması gerekir en iyi sıcaklık ve performans haline gelince ise durdurulur yapılan işlem kayıt edilir MSI Afterburner en çok tercih edilen OC programıdır indirip yapabilirsin.
 
Oc gerçekten zor ve deneyim gerektiren bir konu, daha önce deneyim veya yeterli bilginiz yoksa internetten görme ya da okuma ile yaparsanız bir aksilik halinde ekran kartınızdan olabilirsiniz.
 
Yanlış anlamayın ama günümüz oyun ve programlarını göz önüne alırsak eğer sizin HD 5450'ye OC yapmanız kalemin tepesine tüy yerleştirmeniz kadar gereksiz olacaktır.
 
Öncelikle benim yeni topladığım sistem
İ3 2120
Hd5450 512mb Gddr3 Pasif soğutma ama ben ek fan koydum
Samsung DDR3 4Gb 12800U 1333mhz ram

Ekran kartı idare eden bir kar ama kesinlikle zula gibi vs. Oyunlarda düşük fps almak istemiyorsanız kesinlikle ek fan ve o.c yapın
Zulada overclock'suz : 45-40 Fps
Overclock sonrası ve ek fan sonrası :90-110 fps arası yani sizde aradaki fps farkını anlayın
 
Overclock nedir?
Yararı ve zararı nelerdir?

Ekran kartım: AMD Radeon HD 5450.
Overclock yapılır mı?

Hocam düne kadar bende pasif soğutmalı aynı karta sahiptim. Bırakın overclocku normal sürücü ayarlarında bellek GPU hızını fulleyince 81 dereceden aşağı düşmüyor.

Düzenleme: Konuyu hortlatmışım biraz tarihi fark etmedim.
 

Geri
Yukarı