Merhaba, forumda ve PC toplama konusunda 0 bilgi ile bugün adım atmış durumdayım, yardımlarınız benim için çok yararlı olacak. Şimdiden çok teşekkürler.
2 günlük hesaplarımdan sonra eski bilgisayar 200W kasama;
Gigabyte B450M K anakart.
AMD Ryzen 5 3600 6-Core
8 GB'lık RAM.
Atı Radeon HD 6350 1GB.
Kingston OM8PDP3128B-AB1 120GB.
Taktırdım.
Biraz aceleye ama şu çevreye göre uyguna yaptırdım. İlk sorunum hiçbir oyuna girmiyor. Menüler açılıyor ama oyun tam ekrana attığında siyah ekran verip tamamen kapanıyor ekran kartı ile ilgili problem var sanırım, bu durum olunca daha iyi bir ekran kartı şart oldu, onu araştırırken güç kaynağının W u ayarlamam lazım oldugunu ögrendim. Bu ölçüler altında ögrenci işi LoL vs gibi oyunları veya yeni çıkan oyunları en düşük grafiklerle oynatacak her oyunu olmasa da olur uygun bir liste yapmama yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aklımdaki sorular.
- Eski (2010) Casper kasamı değiştirmeyip nostaji ve anısının hatrına, sadece güç ünitesini (sanırsam en yararlı 600-650W oluyor) alıp eskisinin yerine taksam olur mu?
-Eğer ki üstteki seçeneğin oluru yoksa, anakartım hangi model kasalara uyum sağlar, ve kaç wluk almalıyım.
-Bu işlemlerden sonra geriye sadece işlemcimle uyumlu hatrı sayılır oyunları eziyet çektirmeden oyntacak ekran kartı modeli ne olmalı ve kaç GB.
Dediğim gibi, sizlerin değerli bilgileriyle kalan sistemi en düşük maaliyet ile tamamlamak istiyorum. Tercihim 2.el ürünlerden olacak. Tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler.