HD 6800 görüntü gitme sorunu

Mugiwara

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler.

Bilgisayarımda ekran görüntüsü gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Müzik açıksa çalıyor, altta açık olan oyun program varsa çalışmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir ?

• Masaüstü Bilgisayar
  • Anakart: Gigabyte P31-ES3G
  • Ekran kartı: AMD Radeon HD 6800 (2 GB/256bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9400
  • Bellek: 4 GB
  • Power: Xigmatek BRP-VC603 600W

Merhaba;

Herhangi bir uygulama da ya da bir işlem yaparken mi gidiyor yoksa , rastgele olarak mı görüntü gidiyor?
Eğer kafasına göre görüntü gidiyorsa bir temassızlık durumu ki düşük olasılık olabilir, ayrıca ekran kartınız ısınıyor olabilir. Fanını kontrol edermisiniz bir de ekran kartınızın sıcaklığını.

Oyun oynarken oluyor(Oyun adı: The Lord of The Rings Online). Normal çalışırken veya internette gezerken herhangi bir sıkıntı yok. Asla kapanma olmadı.
PC boştayken ekran kartı sıcaklığı : 46 derece
Oyun oynarken ekran kartı sıcaklığı 70-72 derece

Anladım sorunun kart ısınmasın dan dolayı yapabilir. Fanı kontrol ettiniz mi ? Çalışıyor mu diye..

fan çalışıyor hatta %100 performansa aldım öle çalısıyor

Malesef deneyemiyorum. evde kablosunu bulamadım. Anakart mı problem çıkartıyor olabilir. ?

Görüntüdeki kırmızı alanlara dikkat ederseniz bazı oyunlarda giriş ekranlarında böyle görüntüde tuhaflıklar oluyor. Bu eski ekran kartım yanmadan önce de vardı değiştirdikten sonra gider diye düşünmüştüm ama hala devam ediyor. Oyun içinde bu görüntü kaymaları olmuyor, sadece bazı oyunların ilk giriş anında oluyor.

Şimdi farkettim de bütün sistemimiz aynı sizinle, sadece ekran kartlarımız değişik. Ben 6790 kullanıyorum siz 6800 kullanıyorsunuz. Ben bu kart ile hiç bir sorun yaşamamıştım ama 6800 bir tık daha üst bir kart, Q9400 ile de darboğaz yapacağını zannetmiyorum. Sorunu tek bir şeye bağlayamayız ama kartınız gerçekten ısınıyor olabilir. Kasa fanlarınız da buna etken çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…