Çözüldü HD 7500M VIDEO_TDR_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ArticWolf

Hectopat
VIDEO_TDR_FAILURE hatası veriyor ve bilgisayarı açmıyor açmadığı için minidump dosyasını paylaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncel mi? Eğer BIOS güncel ve bu hatayı alıyorsan maalesef GPU'da donanımsal sorun var demektir.
Muhtemelen benimki gibi çift ekran kartlıdır. AMD driver silince mavi ekran vermiyordu. Sadece Intel kullanınca yavaş oluyordu ve bir süre öyle kullandım. Windows 8.1 yapınca işte AMD de kullanılabilir oldu tekrar. Şimdi de Windows 11 kurmayı deniyorum eğer onda da sorun yaşamazsam size öneririm. Ve eğer bilgisayarız benimki gibi Intel ve AMD gibi paylaşımlıysa size oyun için güzel ayarlar sunabilirim :).

Tek hocam benimki laptop ve ben çift ekran kullanıyorum mavi ekranda sonra laptop ekranı çalışmamaya başladı ve öbür ekran dışında başka ekranda görüntü vermiyor.

Tek hocam benimki laptop ve ben çift ekran kullanıyorum mavi ekranda sonra laptop ekranı çalışmamaya başladı ve öbür ekran dışında başka ekranda görüntü vermiyor.

Hocam çift ekranlı olması önemli değil de çift ekran kartlı mı diye sordum asılnda. Bilgisayara girebiliyorsanız aygıt yöneticisi>görüntü bağdaştırıcılar kısmında 2 aygıt mı var tek mi?(bilgisayara girilmiyorsa güvenli moddan açmayı deneyin) Laptop olduğu için çift olduğunu düşünüyorum. Ve siz driverları silince çözünürlük düşmediyse zaten 2'dir. Aygıt yöneticisi> görüntü bağdaştırıcılara girdiğinizde karşınıza çıkan ekran kartı ya da ekran kartlarının modellerini paylaşır mısınız?

Hocam çift ekranlı olması önemli değil de çift ekran kartlı mı diye sordum asılnda. Bilgisayara girebiliyorsanız aygıt yöneticisi>görüntü bağdaştırıcılar kısmında 2 aygıt mı var tek mi?(bilgisayara girilmiyorsa güvenli moddan açmayı deneyin) laptop olduğu için çift olduğunu düşünüyorum. Ve siz driverları silince çözünürlük düşmediyse zaten 2'dir. Aygıt yöneticisi> görüntü bağdaştırıcılara girdiğinizde karşınıza çıkan ekran kartı ya da ekran kartlarının modellerini paylaşır mısınız?

Sadece bir hocam.

Hocam isterseniz benim gibi Windows 8.1 yükleyin. Ekran kartı eski olduğu için Windows 10 için driverları olsa bile sorun çıkartabilirmiş (bilgisayarımın destek bölümünde söylemişlerdi.) Windows 8.1 yüklerseniz söyleyeyim bende sürücüleri yükledikten yaklaşık 15dk içinde mavi ekran verdi ama Windows 10'daki gibi kapandıktan sonra açılışta mavi ekran vermiyordu ve kapanıp aça aça mavi ekran çıkması gitti ve bir daha çıkmıyor artık. Win 8.1 yükledikten sonra Windows Update dışında AMD driverini kendi web sitesinden indirmenizi öneririm. Bende Update ile inen driver siyah ekranda bırakıyordu. İlk Windows 8.1 ve driverı yükleyin, çalışırsa haber vermeyi unutmayın, eski AMD driverlarıyla ilgili paylaşacağım iyi şeyler var. Ve Windows 8.1 kurulumunda eğer disk kısmında sistem için ayrılmış küçük bir alan varsa onu formatlamayı unutmayın. Dosyalarınızın gitmesini istemiyorsanız Windows için ayrılmış büyük diskin üzerine Win 8.1 kurabilirsiniz. Eski dosyalarınız win.old içinde olacaktır.

@Ekin şafak aslan hocam bugün 8.1 ISO'sunu yazdırmak için bilgisayarımı açtığımda (Ubuntu kurmuştum) bu hatayı verdi.

Dosya Ekleri

• DSC_0575.JPG
    DSC_0575.JPG
    261,3 KB · Görüntüleme: 27
@Ekin şafak aslan hocam bugün 8.1 ISO'sunu yazdırmak için bilgisayarımı açtığımda (Ubuntu kurmuştum) bu hatayı verdi.

Hocam evinizde başka bir bilgisayar varsa o bilgisayara Win 8.1 ISO ve Rufus programını indirin. Rufus ekranında Win 8.1 ve flash diskinizi seçin. GPT yazan yeri MBR yapın ve başlata tıklayın. Kendi bilgisayarınıza açılırken F10 tuşuna basili tutun ve BIOS ayarlarına girin. Orada boot kısmı olacak ve boot a girdiğinizde diskler görünecek. USB yazanı
en üste çekerseniz varsayılan disk yapacaksınız. Üste çekmek için F5 veya F6 komutlarını kullanın. Flashinizi takin PC'ye ve F10 tuşuna basip BIOS ekranindan kaydedip çikin. Bilgisayar yeniden başladiğinda USB yazisi çikacak ve o ekranda herhagibir tuşa basmaniz gerek. Ve Win 8.1 kurulum ekranına gireceksiniz. Eğer evinizde başka bir bilgisayar yoksa Ubuntu'nun sistem kurtarma ekranı olacaktır. Sistemi geri yüklemeye çalışabilir ya da güvenli mod gibi bir seçeneğiniz varsa Win 8.1'i oradan yükleyebilirsiniz.

Hocam evinizde başka bir bilgisayar varsa o bilgisayara Win 8.1 ISO ve Rufus programını indirin. Rufus ekranında Win 8.1 ve flash diskinizi seçin. GPT yazan yeri MBR yapın ve başlata tıklayın. Kendi bilgisayarınıza açılırken F10 tuşuna basili tutun ve BIOS ayarlarına girin. Orada boot kısmı olacak ve boot a girdiğinizde diskler görünecek. USB yazanı.
En üste çekerseniz varsayılan disk yapacaksınız. Üste çekmek için F5 veya F6 komutlarını kullanın. Flashinizi takin PC'ye ve F10 tuşuna basip BIOS ekranindan kaydedip çikin. Bilgisayar yeniden başladiğinda USB yazisi çikacak ve o ekranda herhagibir tuşa basmaniz gerek. Ve Win 8.1 kurulum ekranına gireceksiniz. Eğer evinizde başka bir bilgisayar yoksa Ubuntu'nun sistem kurtarma ekranı olacaktır. Sistemi geri yüklemeye çalışabilir ya da güvenli mod gibi bir seçeneğiniz varsa Win 8.1'i oradan yükleyebilirsiniz.

Driveri yükledim hocam hata verdi tekrar başlattım yine hata verdi yeniden başlatmaya devam etmeli miyim?

Driveri yükledim hocam hata verdi tekrar başlattım yine hata verdi yeniden başlatmaya devam etmeli miyim?

Bilgisayar açılınca mavi ekran mı veriyor yoksa normal açılıp kısa bir zaman sonra mı mavi ekran veriyor? Kullandıkça mavi ekranın çıkma sıklığı azalıyorsa hocam her kapandığında yeniden başlatmaya devam et derim. Açılışta çıkıyorsa Windows 8.1 kurarken sistem için ayrılan diski formatladınız mı hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı