HD 7790 Ekran Kartı için FSP350-60HCN Güç Kaynağım Yeter mi ?

markowic

Megapat
Makaleler
5
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Taraftar - Holigan - Armaya sevdalı
Arkadaşlar Sapphire HD 7790 ekran kartını alacağım. Bunun için güç kaynağımın resmini altta vereceğim yeter mi bu güç kaynağı?

Son düzenleyen: Moderatör:
12V değeri 336 watt. Ekran kartının max tdp si 90 watt. Yeterli olur.
Sapphire HD 7770'e yeterlimi peki ? Vatan'da şu anda 182 tl ve çok ucuz. Yeterli derken ucu ucuna mı, yoksa rahatlıkla yetiyor mu yani iş görür mü?

Yeterince cevap nedir? Zaten sorunun cevabı ya hayır ya da evettir. Bizde sana evet dedik. Sorun ne?
Öncelikle bu kadar sert olmanızı anlamıyorum ?

Ben 7790'e yeter mi diye sorduğum'un cevabını alamadığım için yazdım.

12V hatlarının her birinde 15 amper değerin var. HD7770 için-özel bir sorun yoksa- gayet yeterli. Ancak emin olmak istiyorsan:

1/Sisteminde aşırı güç tüketebilecek(12v'a yüklenen) bir donanım var mı? Mesela anormal TDPsi olan bir CPU gibi. Gene de her koşulda yeterli gelmesi lazım.

2/Sistemine stres testi(Hem CPU hem GPU) yap ve SpeedFan'da 12v değerlerine bak. Yazılım ile ölçülen voltaj değerlerinin yanlış olması riskine karşı multimetre ile 12v hattındaki voltaj değerlerini gözlemle. Elindeki karta yüklendiğin halde 12v hattında fazla düşüş olmuyorsa PSUn sınavı geçmiştir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı