HD 7850 Monitörde Titreme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

canpatos007

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim VATAN COMPUTER - GSKILL - 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Mod

Ram'im var, Windows 7 64 bit kullanıyorum, sistem derecelendirmesinden 5.9 puan aldı. Sizce bu Ram için bu puan az değil mi ? Vatanda ki abi Ram'ı değiştirmemi söyledi. Benim aklıma da 2 tane Ram takıldı, yardımcı olur musunuz ?

Kingston ;
VATAN COMPUTER - KINGSTON - 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Ram
Corsair ;
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Mod

Asus M5A97 Anakart'a hangisinden tam performans alabilirim, yardımcı olurmusunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram değiştirmene gerek yok M5A97 R 2.0 'ın ramin 100 mb gibi kısmını kendine ayırdığını okumuştum . Windows ise 4 Gb dan az Ram'lere 5.9 üstü vermiyor. Zaten Windows derecelendirmesine göre donanım belirlenmez.

Vatan'daki ağabey bir buraya gelsin; ona bir hoş geldin partisi yapalım. GSkill en iyi ve en performanslı RAM'lardan bir tanesidir. Windows 7 değil artık Windows 8.1 kullanın. Windows 8 hem sistem kaynaklarını az kullanır hemde en stabil işletim sistemidir. Sistemini yazarsan net bir cevap yazarız.

Sistemim ;

VATAN COMPUTER - EVEREST - 707BK CAVALIER MidT ATX S kasa

AMD FX4100 işlemci

VATAN COMPUTER - ASUS - HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
ekran kartı

VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart anakart

VATAN COMPUTER - GSKILL - 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Mod ram

VATAN COMPUTER - KINGSTON - 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma H SSD

- - - Güncellendi - - -

Ram'ı değiştir demesinin sebebi, monitörüm de dalgalanmalar oluyor oyun sırasında. Dedi ki,"ya işletim sisteminde, ya da ram da dır sorun" dedi. Belli ki yeni işletim sistemi almam gerekecek.

Monitörün kablosunda da sorun olabilir. Dalgalanma işlemci, ram, ekran kartı üçlüsünden de kaynaklı olabilir. Bu dalgalanma oyunlarda mı oluyor yoksa masaüstünde mi? Puanlamaya gelecek olursak Windows sistem derecelendirmesi en alt taban puanını baz aldığı için o şekilde göstermiştir. Zaten Windows sistem derecelendirmesinin çok da doğru söylediğini söyleyemeyiz. İşlemci biraz düşük ama genel itibari ile sistemin güzel.

Öncelikle ittifakınız için teşekkürler. En iyi VGA kablolarından denedik ama genede hala dalgalanma oluyordu. Normalde dalgalanma olmuyor, sadece oyuna girdiğimde dalgalanma başlıyor. Vatanda ki abi bana Ram'i değiştirirsem, sorunun mutlaka geçeceğini bahsetmişti. Ve işlemciye gelirsek, AMD FX 4100 ile AMD FX 6300 arasında ki farkları bana anlatır mısınız? Baktım FX 4100 ile FX 6300 arasında dağlar kadar fark olursa, işlemcimi değiştirebilirim.

Rica ederim, her zaman yardımcı oluruz. Bahsedilen işlemciler arasında fark mutlaka var ama çok ekstrem derecede bir fark olduğu söylenemez. Fakat FX 6300 çoklu çekirdek kullanımı gerektiren işlemlerde performans olarak tabii ki biraz daha öndedir. İstersen şu verdiğim linke göz atarak aradaki farkı çok rahatlıkla görebilirsin.

AMD FX 6300 vs 4100

Bu arada monitöründe HDMI veya DVI çıkışı varsa ancak HD7850'ni kullanabilirsin fakat VGA kullandığını söylemişsin. HD7850'de VGA girişi yoktur. Dönüştürücü mü kullanıyorsun? Eğer kullanıyorsan sorun dönüştürücüden de kaynaklanabilir. Zira yukarıda yazdığım üçlüden de kaynaklanma olasılığı var. Donanıma geçmeden önce sorun kablolar ve kullanılan girişlerde ise ilk olarak sorunu çözmeye oradan başlamak için yöneldim.

Monitörüm de sadece VGA girişi var. Evet dönüştürücü kullanıyorum. Ben ilk önce VATAN COMPUTER - POWERCOLOR - HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart almıştım. Aynı dalgalanma sorunu oluyordu. İade ettim. Sonra VATAN COMPUTER - SAPPHIRE - HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart aldım. Onda da aynı dalgalanma sorunu vardı. Vatan da ki abi VATAN COMPUTER - ASUS - HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart önerdi,aldım. Ve bu ekran kartında dalgalanmalar hala var. Fakat dalgalanmalar eskisinden hafifledi. Yani sorun ekran kartı değil bence. Bu cumartesi kasamı vatana götüreceğim. Ram'i deniyeceğim. Eğer sorun geçmez ise daha ne yaparım bilmiyorum :confused:. Bu arada, 6300 ile 4100 arasında fazla bir fark yokmuş, değiştirmeye gerek duymayacağım. İlginiz için şimdiden teşekkürler :) .

Kasayı farklı bir monitörde denedin mi? Zira monitöründe de sorun olabilir, tüm ekran kartlarında kullandığın dönüştürücü aynı ise sorun dönüştürücüden de kaynaklanabilir. RAM'e, işlemciye overclock yapmışsan veya parçalar sıkıntılıysa da sorun olabilir. Ancak deneme yöntemiyle sorun bulunabilir. Benim amacım boş yere boş insanlara paranı harcamaman :) Az çok bilirsin bu devirde satıcılar hep bakkal mantığında oldukları için bizlerde böyle temkinli yaklaşıyoruz :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı