HD 7850 ve Q9505 Sistemde GTA 5 Düşük FPS

Alper Tuna Özen

Hectopat
Yer
Alanya/Antalya
Daha fazla  
ASUS P5G41T-M LX anakart.
Intel Core 2 Quad Q9505 işlemci. (3.30 GHz overclock)
Kingston 4+2 1333MHz RAM.
HD 7850 1GB 256Bit ekran kartı.
480W Power Supply.

GTA V her zaman en yüksek ayarlarda 2X MSAA açık 1360*768 çözünürlükte oynayabiliyorum ama işlemci kullanımı %100, ekran kartı kullanımı ise %60'larda ve 50'lerde FPS alıyorum. Ama sürekli takılmalar oluyor. Bir süre oynayabiliyorum ve oyun hiçbir uyarı vermeden kapanıyor, en düşük ayarlarda denediğimde ise binalar yollar yüklenmiyor. Boşlukta kalıyorum. Bunun darboğazla bir alakası var mı?

Oyun kapanırken işlemci sıcaklığım 59-60, ekran kartı sıcaklığım ise 56-60 derece arası oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlüğü yükseltip 2X MSAA'yı kapatıp varsa sadece FXAA yapın. Dokuyu Ultra'dan yükseğe çekin, gölge ayarını en düşüğe alın çünkü çok bir etkisi olmuyor ve son olarak Draw distance ayarını kısın.

Denedim oyun hala oyunun ortasında kapanıyor kendiliğinden.

Ekran kartı çift fanlı model mi? GPU güç pini girişleri var ise bağladınız mı? Güç pini yoksa oyunu 5 dk kadar dediğim ayarlarda oynayıp MSI Afterburner fotoprafı atın sorunu detaylı inceleyelim.

Bİr de PSU'nun resmini de atabilirsen makbul olur.

Ekran kartı çift fanlı model mi? GPU güç pini girişleri var ise bağladınız mı? Güç pini yoksa oyunu 5 dk kadar dediğim ayarlarda oynayıp MSI Afterburner fotoprafı atın sorunu detaylı inceleyelim.

Bir de PSU'nun resmini de atabilirsen makbul olur.

Tamam MSI Afterburner'la fotoğraf atıyorum hemen.
Tamam MSI Afterburner'la fotoğraf atıyorum hemen.
Ekran Görüntüsü (18).png

Bir de PSU'nun resmini de atabilirsen makbul olur.

Dediğiniz ayarlarda girdim ve attım.

Son düzenleme:
Çok ilginç. Alt model olan Q8400 ile 2.8'de RX460 besliyorum bununla o frekansta 7850 besleyemiyor.

Sorun direk işlemci darboğazı ile ilgili lakin, oyundan atması hakkında bir şey diyemiyorum farklı sebepleri olabilir. Güç pini soruma cevap vermemişsiniz?

FPS problemini LGA775'den LGA1155 Sokete, mesela H61 Chipsete geçerek çözebilirsiniz. Yanına işlemci olarak 2. Veya 3.Nesil i5 CPU iş görür o kartı çok rahat besleyebilir. (i3 almayın, besleyemez)

Oyundan atması ile ilgili yazılımsal veya donanımsal bir sıkıntı olabilir. Güç pinlerini bir söyleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı