HD 7850'de GTA 5 Oynarken Kırmızı Ekran Hatası

Teoman Topçu

Megapat
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar. Sanırım ekran kartımı bozdum ve sizden yardım istemeye geldim.

Soruna gelecek olursak:

Ekran kartıma geçen aylarda overclock yaptım ancak GTA 5 oynamaya kalktığımda kırmızı ekran veya direkt kitlenme ile karşı karşıya kalıyorum. İşin tuhaf yanı şu ki, ekran kartını default ayarlara getirdiğimde de aynı sorunu yaşıyorum. Sadece sorunla karşılaşma zamanım biraz daha uzuyor. Default ayarlarda FurMark testi yaptım, 30 dakika bir sorunla karşılaşmadım ancak GTA 5 oynarken "catalyst GPU overdrive" ayarlarını da birazcık değiştirince hemen hata vermeye başlıyor.

Aklımı karıştıran diğer şey de, AMD GPU Overdrive'da voltaj kontrolü yok. Yani hepsini en sona çeksem de çalışması gerekmez mi? Sonuçta o hız seçenekleri de AMD çalışanları tarafından hazırlanıyor? Ekran kartımın hazirana kadar idare etmesini istiyorum. (R9 380x almayı düşünüyorum.)

Kusura bakmayın uzun oldu biraz :) Ekran kartım: Sapphire HD 7850 2GB OC

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı