HD 7870 GHz Edition Sıcaklık Sorunu

Değerler çok yüksek.
  • Termal macun yenilemesi yapın.
  • Soğutucu bloğu çıkarıp yıkayın.
  • Kasanın hava akışı da kötü büyük ihtimal, kasanızda kaç adet fan var ve kasanızın modeli nedir?

Cooler master elite 335 kasa. 1 adet egzoz fan var 2 adet de panelde fan var. 12cm 3 adet toplam. Akşam temizleyeceğim ve macunu yenileyeceğim ama çok fark edeceğini düşünmüyorum, çünkü yeni temizleyip takmıştım hatta fanlar ses yapıyor diye yağlamak istedim ama fanlar açılmıyor ve yağlamak için bir yer yoktu.

Fan üstünde etiketi altında daire şeklinde bir alan var orayı bıçak vb bir şeyle çıkarabilirsiniz.
Sorun orada maalesef ki o boş küçük yeri açmamışlar yani orası plastik.
Bir sorum daha olacak bu sıcaklık olayını da zaten bu şekilde keşfettim, geçen Pubg oynarken 3.oyuna girdiğimde FPS birden 40'a düşünce MSI afterburner ile ekran kartı değerlerine baktığımda 400Mhz ye düştüğünü gördüm ve hiç çıkmadı, güç ayarlarından yüksek performansı seçtim yeniden başlattım 1 2 el oynadım tekrar 400 Mhz sabitledi kendini korumaya aldı sanırım kart ben öyle düşünüyorum daha sonra oyun içi değerlerine baktığımda ekran kartının çok fazla ısındığını gördüm ve hemen kapattım oyunu, biraz internette gezindim Fortnite girdim sonra sıcaklığa yine baktığımda 93-94 civarındaydı ama FPS düşüşü yaşamadım.
Dün ekran kartını güzelce temizleyip macunu ekleyip taktım, birde temiz kurulum yaptım ama sonuç çok fark etmedi Fortnite ve Pubg inerken önce bir LOL'e girip bakıyım dedim ama ekran kartı kullanımı çok düşük olmasına rağmen sıcaklık 80 civarlarındaydı daha sonra Fortnite girdim ve önce 80-90 arasında oldu hep, sıcaklık bir kaç kez 93 de çıktı ama. Bence bu sıcaklıklar bile çok fazla ne yapmamı önerirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı