HD Graphics 4000 sistemde RPCS3'te Vulkan gözükmüyor

600002

Decapat
Merhaba. Bir ara çok Minecraft PS 3 Edition oynamak istiyordum. Bir tane PS3 emulatörü buldum ama çalışmıyor. Oyun açmaya çalıştığımda hata veriyor. OpenGL ile ilgili bir hata. Galba benim ekran kartı desteklemiyor OpenGL. O yüzden ben de ekran kartımın desteklediği Vulkan'ı seçmeye çalıştım ama Vulkan yoktu. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ekran kartı HD Graphics 4000.

OpenGL sürümü düşük olabilir yoksa OpenGL destekleyen bir kart. Bu iGPU için Windows üzerinde Vulkan için bir destek bulunmuyor bildiğim kadarıyla sadece Linux'te 1.0 Vulkan sürümü mevcut.
1681044892557.png

Muhtemelen HD Graphics 4000 için çıkan son sürücü paketinde Vulkan yoktur. Siz yine de son sürüm sürücüyü kurun ama kursanız bile normal şartlarda bile oyunu çalıştıramayacak bir GPU'nun üstüne bir de emülasyon yükü ile oyunu oynatacağını beklemek hayalcilikten başka bir şey değil.

PS3 normalde güçlü bir cihaz değil ama iş emülatör olunca maalesef güçlü bir sistem istiyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim peki nasıl yükleyeceğim sürücü paketini ve OpenGL'yi? He bir de hatanın SS atmayı unutmuşum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-09 210909.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-09 210909.png
    39,8 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
OpenGL zaten ekran kartı sürücüsüyle gelir. Emülatör kurulumu içinse kaynaklara bakabilirsiniz ama güçlü sistem yoksa maalesef olmaz.

OpenGL zaten ekran kartı sürücüsüyle gelir. Emülatör kurulumu içinse kaynaklara bakabilirsiniz ama güçlü sistem yoksa maalesef olmaz.

Kaynak derken anlamadım.

OpenGL sürümü düşük olabilir yoksa OpenGL destekleyen bir kart. Bu iGPU için Windows üzerinde Vulkan için bir destek bulunmuyor bildiğim kadarıyla sadece Linux'te 1.0 Vulkan sürümü mevcut.
Eki Görüntüle 1733593

Pekiya OpenGL sürümü nasıl güncellenir? Bayağa bir araştırdım ama bulamadım.

Ekran kartı sürücüsü ile güncellenir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı