HD Tune health testi nasıl?

kahramanozturk

Femtopat
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek



Ekran Alıntısı.PNG görüntüleniyor


Resimde görmüş olduğunuz gibi öncelikle durumu anlatayım.
Benim PC hard diski bozuldu ve evdeki başka bir PC'den HDD alıp kendime taktım 1- 2 ay idare ettim ve o hard disk bozuldu. Bu sefer halamın PC'sini yeni aldım ve yeni format attım bir göz geçirmek için test ettim ve sonuç böyle. Ne yapmam lazım? Bu arada en yakın zamanda kendi PC için SSD alacağım yardımlarınızı bekliyorum 5 ay sürede 2 tane HDD bozdum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arka arkaya 2 hdd bozuldu. Konuştuğum bir teknik servis çalışanı psu 'nun düzensiz akım vermesinden olabileceğini söyledi psu yu değiştirdikten sonra yaklaşık 2 yıldır sorun yasamadim. Bence sizde psu nuzu gözden geçirin.
 
Arka arkaya 2 HDD bozuldu. Konuştuğum bir teknik servis çalışanı PSU'nun düzensiz akım vermesinden olabileceğini söyledi PSU'yu değiştirdikten sonra yaklaşık 2 yıldır sorun yasamadim. Bence sizde PSU nuzu gözden geçirin.

PSU da bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Resimdeki gibi bir de bugün format attığımdan beri HDD de kücük sesler geliyor abartılacak kadar değil ama HDD ömrüne nasıl bakabilirim bir de.

Koydum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    106,8 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
HDD'de büyük bir sorun yok sadece 1 tane kararsız sektörü var. Önceden de 68 dereceye çıktığı program uyarı veriyor. Yüksek sıcaklıklarda çalışırsa hızlı bozulabilir.
 

Geri
Yukarı