HD Tune kullandıktan sonra taşınabilir HDD görünmüyor

Şu şekilde. Ancak şu an boş görünmesi normal zira sistem diski tanıyamıyor:

Eki Görüntüle 930173

(En alttaki)
Burda diski "online" görmesi biraz garip. Başka bir sata kablosu ile denediniz mi? Diskten çalıştığına dair işaret var mı? (kulağı dayarsanız duyarsınız)
Başka bir USB port denemişsinizdir zaten. Partition açıp datalarıma eriştim ben ama data değerli olunca kendime güvenmiyorum..

Burda diski "online" görmesi biraz garip. Başka bir sata kablosu ile denediniz mi? Diskten çalıştığına dair işaret var mı? (kulağı dayarsanız duyarsınız)
Başka bir USB port denemişsinizdir zaten. Partition açıp datalarıma eriştim ben ama data değerli olunca kendime güvenmiyorum..

Disk çalışıyor hatta Cyrstal Disk Info'da da bilgileri çıkıyor. Initialize disk desem disk çalışır büyük ihtimal ama veriler önemli benim için.

HD Tune ile ne testi, testleri yaptınız?

Bad Sector testi yapıyordum. Testi yarıda kapattım. Sonra birkaç dosyaya bakayım dedim ama sistem kilitlendi. Takıp çıkarınca da görmez oldu.

Disk başlarsa veriler silinmiyor diye biliyorum. Hızlı biçimlendirme gibi düşünün. Sadece sektörler yazılabilir oluyor. Başlatınca veri kurtarma programlarını denersiniz. Siz yine de diski başka bir porta takmayı deneyin.

HD Tune'da şöyle görünüyor şimdi:

abababa.PNG

Diski servise vermen daha mantıklı olacaktır onarım yaparlar ise belki bir ihtimalle devre kartını değiştirince sorun düzelecektir.

HD Tune'da şöyle görünüyor şimdi:

Eki Görüntüle 930205
Hiçbir sektörü okuyamadığı için doğal olmalı bu durum. Sonuçta yapmaya çalıştığı şey sektörleri düzgün bir şekilde okuyup okuyamadığını test etmek.

Benzer bir durumu ben de yaşamıştım aslında. Bad sector içeren bir diski bağladığımda kendi kullandığım HDD için de aynı şekilde başlatılamadı ifadesini görmüştüm. Birkaç dakika bekledikten sonra Windows kendiliğinden tanıdı ama sizde böyle olmadı gibi. 😕

Yine de bana diskle Windows arasındaki bir hatadan kaynaklı gibi geliyor, verilerin kaybolacağını pek düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı