HD Tune programında çıkan kırmızı nokta nedir?

ShowTeam987

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ST1000DM003-9YN162
Anakart
H510M PRO-E (MS-7D23)
Merhaba. Yeni bir HDD aldım geldiği zaman taktım hemen oyun yüklemeye başladım ancak bir disk sağlıklı mı diye kontrol etmek istedim ve internette araştırdım. HD tune Pro uygulamasını indirdim ve quick scan da hızlı taramada hepsi yeşil iken normal tarama yapınca bir kırmızı nokta çıktı bu diski Hepsiburada'ndan almıştım. Kabloda gevşeklik olduğundan mı böyle oldu anlayamadım ve sormak istedim. Hepsiburadan'a iade edebilir miyim bilmiyorum. Garanti belgesi de görmedim, ne yapmalıyım? Kırmızı nokta kötü mü?

Adsız.png

Bad sector. Diskin bir bölümünde çizik vs var ama geri kalanı çalışmaya devam ediyor.

Hepsiburada kısmını şimdi gördüm, bu ikinci el bir disk mi? Genelde bad sektörlü diskleri alıp programla kötü kısımları maskeleyip satıyorlar. Bazen bad sektörler yayılabiliyor.

Bad sector. Diskin bir bölümünde çizik vs var ama geri kalanı çalışmaya devam ediyor.

Hepsiburada kısmını şimdi gördüm, bu ikinci el bir disk mi? Genelde bad sektörlü diskleri alıp programla kötü kısımları maskeleyip satıyorlar. Bazen bad sektörler yayılabiliyor.
2. el gibi duruyor disk kurulum istemedi tak kullan yaptım ama 2. el olduğunu aldığımda öğrendim yayılıp yayılmayacağını nasıl anlarım birde yazma okuma hızları ideal gibi 200 MB/S lerde dolaşıyor dolandırılmış mı oldum şimdi ??

2. el gibi duruyor disk kurulum istemedi tak kullan yaptım ama 2. el olduğunu aldığımda öğrendim yayılıp yayılmayacağını nasıl anlarım bir de yazma okuma hızları ideal gibi 200 MB/Slerde dolaşıyor dolandırılmış mı oldum şimdi?

Hocam yayılma durumu şans işi. Biraz daha kullanın tekrar test edin, bakalım sayısı artacak mı?

Hocam yayılma durumu şans işi. Biraz daha kullanın tekrar test edin, bakalım sayısı artacak mı?
Umarım artmaz CrystalDiskInfo dan bakıyorum sağlık durumu dikkat falan diyor ama disk yeni geldi sizin dediğiniz gibi biraz kullanıcam ve yayılma gözlemlersem iade etmeye çalışıcam teşekkürler birde yayılma ihtimali ne kadardır sizce yüksekmi yani yoksa yayılmama ihtimali de varmıdır

Umarım artmaz CrystalDiskInfo'dan bakıyorum sağlık durumu dikkat falan diyor ama disk yeni geldi sizin dediğiniz gibi biraz kullanacağım ve yayılma gözlemlersem iade etmeye çalışacağım teşekkürler bir de yayılma ihtimali ne kadardır sizce yüksekmi yani yoksa yayılmama ihtimali de var mıdır?

Health sekmesini atar mısın.

Hayır hayır bir tane de SSD var 500 GB yetmiyor diye almıştım yeni aldım yani bu 1000 GB HDD'yi.

Bu HDD'nin içinde önemli veri yoksa Low level format atın diyeceğim ama yanlış görmediysem disk sadece 6 saat çalışmış. Yani disk çok yeni ve erkenden bozulmaya başlamış. Ben diski değiştirmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı