HD Tune taramasi bad sector

Soc-DooM

Hectopat
Arkadaslar ne yapmam lazim? Taradim quick scande yapmadim. Uzun tarama bu... Sizce ne yapmam lazim? Bu arada soldaki hata da cikiyor.

Bu arada laptop acilmiyordu. chkdsk D: /r yaparak laptopu kurtardim, aciliyor artik. Sizce tekrar chkdsk C: /r ve chkdsk D: /r yapsam mi?

Laptop icin yeni bir 320 GB HDD ne kadardir sizce?

wMXkb9.jpg

wvmZlr.jpg

Hala tarama yapiyor. Bu resmi eklerken 58 tane bulmustu. Şimdi 60 tane buldu. Kirmizilar cok gibi geldi bana. :S

Active @ Killdisk programı ile HDD'yi erase yapın. Buradaki Dos Boot Disk ISO Image dosyasını indirerek CD veya USB'ye yazdırın.

Freeware Download Active@ KillDisk

Programın full sürümü elinize geçerse US.DOD modunda iyi sonuçlar alırsınız. Fakat buradaki ücretsiz sürüm o yüzden sadece tek geçişli tarama yapmanıza izin veriyor.

Elinize tekrardan temiz bir HDD verir gibi hızlı kullanıma devam edersiniz.

En basit tabir ile silinen dosyaların çeşitli programlar vasıtasıyla geri getirilmesi olasılığını sıfıra indiriyor ve bunun için HDD üzerindeki sektörleri sıfırlıyor diyelim.

Dikkat HDD üzerindeki verileriniz sıfırlanır temiz işletim bu işlemden sonra temiz işletim sistemi kurulumu gerekmektedir.

Tesekkur ederim.

Peki bu islemden sonra yeniden mi kurmam lazim cd takip? Windows kurcam yani. Format atar gibi asamalari var zaten. Sanirim cd takinca her seyi adim adim ilerliyorsun.

Cd'yi bulmam gerekecek internet cafecilerde vardir. Sanirim ayrıca butun yedeklerimi aldim. Hersey silinmesi daha iyi windowsu bile mi siliyor bu program. Onu anlamadim.

9 sene Notebookta kullandığım 2.5" 250 GB 5400 RPM değerindeki Harddiskimi HDD Regenerator yazılımını kullanarak Badsector taraması yaptırdım ve hiçbir soruna rastlamadım.

Az önce HDD Tune yazılımı ile de Erase (Sil) menüsünden Zero Fill seçeneğini seçtim ve Silme işlemini başlattım.

Sormak istediğim şu;

HDD Tune Erase içerinde yer alan silme modlarının HDD üzerindeki etkisi nedir?
Zero Fill, DoD 5220.22-M vb. silme modlarının görevi nedir?

Technopat Ailesi olarak bir bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz @Recep Baltaş

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı