Ray Breslin
Femtopat
Daha fazla
Diski ne zaman aldınız?1 haftada hard diskim sağlığı %98'den &58 düştü.
öncelikle bu bilgisayar 2 sene önce birisini fazladan bilgisayarı var diye hediye olarak bana verdi. bilgisayarı aldığım vakit yazılımsal ve donanımsal bir eksikliği yoktu. lakin bu 12 gündür bu hata yüzünden işkence altındayım.Bu konuyla herhangı bır turkce kaynak bulmak oldukça zor. Yaşadığım soruna gelirsek hdd current pending sector hatası var.Programlar aracılığıyla harddisk tarattığım zaman bu hata 500 gb hardisk üzerinde 317-320 gb arasında gözüküyor.Bu hata internette çözümlerini aradımsa da net bir çözüm yapanı göremedim.Türkiye üzerinde bulunan website kaynakları ise direk bad sector hatasına yönlendiriyor. bu durumu ne olur olmaz diye denedim ve bad sector programları ve varyasyonları pcdeki soruna çözüm bulamadığı gibi pcdeki hatasnın weak(zayıf) sector olduğundan bad sector hata kodu göstermıyor.ve bu iki sector kavramı farklı sectorler.sizlere attığım sslerde tarmaa gördüğünüz gibi 1 program current pending sector hatası gösterirken diğeri calibration retry count hatası da gösteriyor. ve son olarak tek hardiskim bulunduğu için büyük ihtimalle yazma testi yapmıyor.çözüm olaraktan birkaç bilgi ve tecrübesine bildiğini düşündüğüm insana sorduğum zaman ssd alıp , cd-room iptal edip ss oraya takıp mevcut win 10 sistemini ise ssd tasıyıp bu hardiskide önemsiz dosyalarımı bulundurarak kullanmamı önerdiler.Sizden rica bu konuda bilgi ve birikimlerinizle bana yardımcı olmanızdır.Sistem diski ise HD Tune ile yazma testi yapamazsınız. Sistem diski değilse diskin bölümlerini silip tek parça haline getirin. Yani ek bölümleri silip disk yönetiminden birleştirin. Bunu yaptığınız zaman yazmayı yapabileceksiniz.
Başlığa bakıp cevap verdim.
Diski ne zaman aldınız?
Sağlığına hangi programdan baktınız? Baktığınız programdan sağlığına baktığınız sekmeyi paylaşınız.
Disk bir soruna mı neden oluyor? Bu sorunu düzeltmek için hangi programları denediniz?Lakin bu 12 gündür bu hata yüzünden işkence altındayım.
bilgisayarın açılması veya herhangi bir program acılısı baya uzun suruyor ve ara bır donmalar gerceklesıyor. düzetlmek ıcın program olarak hd regenarator kullandım ama işe yaramadı. cunku sorunlar genelde bad sector hatası duzeltılmesı ıcın programlar var..weak sector hatasını duzeletecek bır program ve varyasyonu malesef yoktur. ya da ben bulamadım. yabancı kaynaklar ıse hdtune pro programı ıle current pending sector hatası giderileceğini gösteriyor ve destekleyen yorumlar olunca bu programı kullanmak ıstedım lakın su an tek sistem harddisk bulunduğundan yazma testi gerçekleştirmeyip sorun olan sektörleri devredışı bırakamıyorum. ne yapacağımı bilemiyorum. bu konuda nasıl yardımcı olmayı dusunuyorsunuz? bana gösterecek bir yolunuz varmı?Disk bir soruna mı neden oluyor? Bu sorunu düzeltmek için hangi programları denediniz?
Ya da denediniz mi?
Laptopların çoğuna ekran kartı takılamıyor. Sizinki de takılamayanlardan olabilir. Ekran kartı takmak için bir aparata ihtiyacınız var ve güç kaynağına.Ve Bunlara ek pc önereceğiniz bir güncel ve etkin bir ekran kartı öneriniz olursa sevinirim.