HD Tune'da WDC diskin B8 değeri sarı gözüküyor

feyyo

Kilopat
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
24
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
HP Pavilion 15-DK0013NT sahibiyim ve birçok oyunda anlık FPS düşmeleri yaşıyorum. HD Tune programı ile hard diski tarattığımda sarı değer olduğunu gördüm fakat bilinmiyor yazıyor. Bu sarı değeri ortaya çıkarmak için ne yapabilirim ve HP destek ile iletişime geçmeli miyim? Bilgisayar yeni sayılır, 2020 Ekim ayında satın alındı.

Sistem özellikleri şu şekilde: Intel Core i5 9300H, 8 GB RAM, 1 TB HDD, 128 GB SSD ve GTX 1650 4 GB.
 

Dosya Ekleri

  • hdtune scan result.png
    hdtune scan result.png
    55,2 KB · Görüntüleme: 41
  • health sec.png
    health sec.png
    142,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune'nin 5.75 sürümünü yükleyerek o değeri öğrenebilirsiniz. Kendisi kritik bir parametre ama değeri sıfır olduğu için bir sorun yok.
 
Son düzenleme:
Boyutu büyük oyunlar da mı takılma yaşıyorsunuz? Oyundayken ekran kartı ve işlemcinin kullanımı ve sıcaklıları neler? Buna MSI Afterburner'den bakabilirsiniz. 8GB RAM'den fazlasını isteyen oyunlar oynuyor musunuz?
 
Hayır CS:GO Valorant ve ETS 2 oynuyorum. Sürekli olarak bilgisayarın altında fan açık duruyor. MSI Afterburner kullanmayı öğrenip sıcaklık değerlerini takip edeceğim.
Eğer müsaitseniz aldığım kayıta bakar mısınız? Bu kaydı zor aldım nedense bir türlü kayıta başlatamadım ama sadece bu oyunda dahi oyun onlarca kez durdu diyebilirim.

MSI Afterburner Log GDrive
 
Son düzenleme:
Dosyaya telefondan bakamadım. Yarın bilgisayardan bakacağım.
Şimdi baktım. İlk önce ekran kartının kullanımının az olduğunu görünce oyun oynarmıyorken çektiğinizi sandım ama işlemcinin kullanımını ve sıcaklığını görünce FPS düşmelerinin nedenini anladım. İşlemci çok ısınıyor 100 dereceye kadar çıkmış kullanımı da dalgalı ekran kartını besleyemiyor.
Laptopa temizlik yaptınız mı? Yaptıysanız hava yerini tıkayan bir şey var mı?
 
Son düzenleme:
Bilgisayarı ekim ayında sıfır olarak satın aldım ara ara altını çevirip fan girişinde biriken tozu temizliyorum ama maalesef garantisi devam ettiği için iç temizlik yapmadım.
El olarak altında fan var ve sürekli olarak açık olmasa da altında duruyor hava yerini tıkamasın diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı