HD4850 kısa devre sorunu

Yer
İstanbul ,Ümraniye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese iyi günler.
Kuzenimden aldığım PowerColor Radeon HD 4850 ekran kartını bilgisayarıma taktığımda bilgisayarıma gelen gücü anında kesiyor.
Biraz araştırma sayesinde bunun bir kısa devre olduğunu fark ettim ama bundan emin değilim o yüzden size sormak istedim.
Ekran kartını başka bilgisayarda denedim aynı sonucu veriyor.
Bilgisayarımda başka ekran kartı denediğim zaman çalışıyor.
Sistemim:
Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.
MSI A320 Pro vd/s anakart.
R7 240 ekran kartı.
Bu parçalarda sorun olsaydı R7 240 taktığımda da aynı sonucu vermesi gerekirdi yani parçalar sağlam sadece ekran kartının sorununu ve tamir edilip edilemeyeceğini öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru cevabı olarak tamir edilebilir. Genelde bu tip problemler kalitesiz PSU kullanımından da kaynaklanmakta eğer tamir edilecekse tamir sonrası PSU'nuzu da gözden geçirin derim.

Öncelikle cevabın içi teşekkür ederim ama PSU'dan yana bir sıkıntı çıkmaz kuzenim kullanırken Cooler Master 650W 80+ bir PSU vardı.

Anladım dostum o zaman tamirden sonra bir problem çıkmayacaktır.

Teşekkür ederim bunu bilgisayarcı değil de elektronikçi yapabilir mi acaba?
Çünkü elimde çalışmayan görüntü vermeyen eski kartlar var onları versem tamir etme şansı var mıdır?

Teşekkür ederim bunu bilgisayarcı değil de elektronikçi yapabilir mi acaba?
Çünkü elimde çalışmayan görüntü vermeyen eski kartlar var onları versem tamir etme şansı var mıdır?

Sorun mosfetteyse elinde yedek mosfet olması lazım eğer varsa yapar zaten değişim yapılacak.Ama mümkünse bilgisayarcıda yaptırın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı