HD5670 Overclock

Katılım
9 Temmuz 2015
Mesajlar
1.661
Makaleler
5
Çözümler
5
HD5670 ekran kartım var. MSI Afterburner'ı açtım. Core clock ve memory clock'u sona getirip uyguladım. Pek bir şey değişmedi. Sonra ayarlarda resmi hız aşırtma sınırını genişlet diye bir ayar buldum. Etkinleştirdim ve core clock resmi hızda 800 idi şimdi 1010'a kadar çıkabiliyor. Memory clock ise resmi hızda 950 idi şimdi 1040'a kadar çıkabiliyor. Core clock'u 1010 memory clock'u 1040 çıkarsam ne gibi sorunlar çıkabilir? Kartın yanma ihtimali var mıdır?
 
Resmi sınırları pek genişletmenizi tavsiye etmem. Overclock ayarları sona çekerek olmuyor. Yavaş yavaş arttırırsınız ve stabilite tam kaybolduğu sırada ayarları bir öncekine çekersiniz. Veya riske girip yavaş yavaş voltaj verip daha yüksek frekanslara çıkarsınız. Ancak şu anki bilginiz ile asla voltaj vermenizi önermiyorum.
 
İşlemciye daha önce o.c yaptım ama ekran kartına hiç yapmadım. Ayarları sona çektim oyunda görüntü gelmedi. Ayarları biraz geri aldım. Görüntü geldi 5 dk sonra oyundan attı. Şimdi biraz daha azalttım bu sefer sorun çıkmadı.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı