HD681 vs HD668B

Gökmen Yaşar

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, müziğe olan merağım çok fazla ve bu zevki biraz daha ileriye götürmek için stüdyo kulaklığı arıyorum. Aynı zamanda elektro gitar da çalıyorum, yeni sayılırım. Kulaklıktan istediğim tek şey iyi bir ses kalitesi, yani hem kendim çalarken hem de müzik dinlerken iyi bir ses kalitesi beklentim var. İlk olarak amfide kullanacağım ama yakın zamanda bir ses kartı alma planım da var o yüzden önerirken bunları göze alırsanız sevinirim.
Bütçem 2000TL aşılmasa iyi olur.
Aklımdaki kulaklıklar da başlıkta belirttiğim üzere:
1- Superlux HD668B
2- Superlux HD681

HD 681 aşırı uygun fiyatlı ve fiyatına göre kalitesi oldukça yüksek bir kulaklıktır. 32ohm empedans değeri sayesinde ses kartına ihtiyaç duymadan çalışabilir ama ben her zaman ses kartı ile kullanılmasını tavsiye ediyorum. Ama ürünün uzun ömürlülüğü pek yoktur. Aldığım sıfır ürün Max 1.5 sene dayandı. Şu an daha profesyonel bir model olan HD 330'a geçtim. Yaklaşık 1.5 2 senedir bunu kullanıyorum ve hiçbir sorun arıza yok. Ama kalite anlamında bence 681 çok daha iyiydi. Daha iyi bir stereo genişliğe sahipti. Yarı açık bir kulaklık olmanın da bir getirisi bu tabii.
668b denedim kullanmadım bilmiyorum ama 681 tüm ses camiasında bilinen bir kulaklıktır. Yine de 668b için forumlara videolara ve 681 ile karşılaştırma videolarına bakmanı tavsiye ederim.

681'i sarı sitede 800TL gibi komik rakamlara bulabilirsin. Düşünme al geç. Denemiş olursun. Elinde bulunsun. 800TL bu devirde hiçbir şey.

yorumunuz için teşekkür ederim. İki kulaklığı da araştırdım ve çok arada kaldım. İkisine de ses kalitesi olarak iyi deniyor ama küçük farklar var. Bazıları 681 tercih ederim diyor bazıları da 668b. Siz hangisini tercih ederdiniz?

eğer arada fiyat farkı fazla ise kesinlikle 681 derim. Ama Değilse 668B olabilir. Şimdi denemediğim için bir şey diyemeyeceğim ama 681'i deneyimlediğim kadarıyla fiyatına göre kesinlikle bulunması gereken bir kulaklık. Sadece hızlı bozulabilir. Bir de pad'ları çok rahatsız edici. Sonradan alışıyorsun ama.
2. Elde uyguna bulursan 668B alıp geç. Bulamazsan 681 kesinlikle 700 800TL'ye bulunuyor. 2 yemek parası işte al geç. Çok da düşünme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…