HD7770 mı; GT640 mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mstfkrbyk

Hectopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Birden fazla soru soracağım şimdiden kusura bakmayın.

Sorun: Şuan hali hazırda elimde bulunan HD4650 bulunmakta. Ancak bu ekran kartımın anakarta giriş yerindeki sarı şeritlerin bazılarında zedelenme(temizlik için takıp çıkarmamdan kaynaklanmış olabilir)var. Yani o sarı şeritlerin 3 4 tanesinde yarısı yok veyahut parçalanmış durumda. Ekran kartı alma sebebim de bununla alakalı. Sorun tam olarak şöyle. Bazen ekran önce ufak ufak kare parçalara bölünüyor. Ardından renkler birbirine karışıyor ve bir süre sonrada mavi ekran hatası geliyor ve ekran kartı çalışma olayını bitiriyor. Bu olaydan sonra bilgisayarı tekrar başlattığımda ise şansım yaver gider bir sorun çıkmazsa sorunsuz bir şekilde açıp hata tekrar edene kadar oyun oynamanın tadını çıkarıyorum. Fakat çoğu zaman ekrana görüntü gelmiyor(sinyal yok yazıyor). Daha sonrasında ise ekrana görüntü geliyor fakat yine görüntü bozuk hali ile geliyor ve bir süre sonra tekrar mavi ekran geliyor.

Sorun ile ilgili soru: Bahsettiğim şeritler ile alakalı olma olasılığı nedir? Veyahut başka bir sorun var mıdır?

Sorun ile ilgili bir çözüm bulunamaz ise ekran kartı alacağım ve bunlar için ise aşağıda ki sorulardan devam edelim lütfen.

Soru 1: HD7770'mı - GT640'mı?

Soru 2: 300 watt güç kaynağı ile bu ekran kartlarında sorun yaşar mıyım?

Soru 3: Önerebileceğiniz 150-250(lütfen aşmasın)TL arası ve 300 watt güç kaynağı ile çalışabilecek ekran kartları var mı?

Şimdiden herkese teşekkürler sürekli takipteyim.

Öncelikle, ekran kartının o şeritleri dediğin kısımdan kaynaklanıyor sorun. Biraz daha özenli ol çıkarırken. Oraları zedelemek çok zor, nasıl yaptın bilemiyorum :)

Sorularına geçelim.

Cevap 1: HD 7770

Cevap 2: Evet yaşarsın.

Cevap 3: HD 7750 alabilirsin. Güç kaynağına göre en iyi ekran kartı budur.

7750 ekran kartı, 300W iyi bir PSU ile sorun olmaz. Mert arkadaşın tavsiyesine uymak doğru karar olacaktır.

Peki HD 7770 7750 arasında çok hissedilir bir fark var mıdır?

- - - Güncellendi - - -

O halde tavsiyelerinize uyup HD 7750 alacağım çünkü güç kaynağına verecek ekstra param yok teşekkür ediyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire R7 240 Boost 2GB 128Bit DDR3 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş Bu ekran kartını da alabilirsin. Battlefield 4'deki performansı ayakta alkışlanmaya değer gerçekten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gayet güzel fakat 300watt PSU ile bu ekran kartında sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
7770 veyahut 7750 alacağım biraz daha araştırma yapıp hepinize teşekkür ediyorum :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı